Antena 3 CNN Economic Banci Prima bancă online din lume ar putea debuta în România

Prima bancă online din lume ar putea debuta în România

Prima bancă online din lume ar putea debuta în România
Sursa foto: banca
18 Noi 2009   •   12:23

În România ar putea debuta curând Click and Buy, singura platformă de e-commerce care permite efectuarea de plăţi prin orice metodă, dar oferă şi finanţare clienţilor, scrie Capital.

Banca Naţională a României a primit, în data de 2 noiembrie 2009, o notificare de la compania Click and Buy, care cerea aprobarea de a desfăşura activităţi în România. Compania este singura din lume care oferă posibilitatea efectuării de tranzacţii online utilizând orice metodă de plată, de la carduri de debit şi de credit până la transferuri bancare, conturi prepaid şi plăţi prin telefon şi credite acordate clienţilor. Utilizatorilor li se pun la dispoziţie aproape 50 de sisteme de plată active în toată lumea.

Mai mult, datorită contractelor încheiate cu mai multe bănci din Europa, clienţii companiei pot obţine împrumuturi şi de la alte instituţii, în special carduri de credit. Click and Buy a încheiat parteneriate cu peste 14.000 de comercianţi din întreaga lume şi acoperă, de fapt, toată gama de produse, de la alimente şi îmbrăcăminte la automobile sau opere de artă.

Compania cu sediul în Marea Britanie are statut de bancă şi este înregistrată ca atare la Banca Centrală Europeană. Activităţile înregistrate în notificarea trimisă la BNR acoperă toate domeniile specifice unei instituţii de credit, de la atragerea de depozite la acordarea de credite de consum şi ipotecare. Totodată, activitatea ei poate fi comparată cu cele conduse de o instituţie de credit, în contextul în care permite constituirea unui anumit tip de cont curent, acordând şi finanţări.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close