Antena 3 CNN Economic Biz News Business Romania merge pe mana Citigroup, Deutsche Bank si HSBC la vanatoarea de investitori in obligatiuni de stat. Intalnirile se tin la Londra si in America intre 11 si 16 noiembrie

Romania merge pe mana Citigroup, Deutsche Bank si HSBC la vanatoarea de investitori in obligatiuni de stat. Intalnirile se tin la Londra si in America intre 11 si 16 noiembrie

Romania merge pe mana Citigroup, Deutsche Bank si HSBC la vanatoarea de investitori in obligatiuni de stat. Intalnirile se tin la Londra si in America intre 11 si 16 noiembrie
de Adrian Mirsanu    |    09 Noi 2011   •   19:32
Citigroup, Deutsche Bank si HSBC sunt aranjorii selectati pentru emisiunea de bonduri pe care Romania se pregateste sa o faca in aceasta luna, a anuntat Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul de Finante si coordonatorul programului de finantare pe termen mediu (MTN), citat de Bloomberg.
 
Cele trei banci fac parte alaturi de BNP Paribas, Societe Generale, Barclays, Unicredit si Erste din grupul de intermediari prin care statul intentioneaza sa atraga din emisiuni de titluri pe pietele externe circa 7 mld. Euro (9,6 mld. Dolari) in cadrul programului de finantare pe termen mediu (MTN). Banii sunt necesari pentru acoperirea deficitului bugetar.
Calendarul de intalniri cu investitorii interesati de obligatiunile romanesti va incepe vineri, 11 noiembrie, urmand sa se incheie pe 16 noiembrie, perioada in care roadshow-ul va cuprinde Londra si Statele Unite ale Americii.
 
Intentia declarata de mai mult timp este ca aceasta emisiune sa fie plasata in obligatiuni denominate in dolari pe piata americana, insa decizia finala privind vanzarea de bonduri va depinde de conditiile de piata, recunoaste Bogdan Dragoi, potrivit sursei citate.
La inceputul lunii iunie, Finantele au atras 1,5 mld. Euro din vanzarea de bonduri pe cinci ani la un randament de 5,29%.
 
Planurile Finantelor privind plasarea emisiunii de bonduri in dolari vizeaza o maturitate mai mare fata de cea cu care a iesit pe piata in iunie.
Deocamdata, climatul este dificil pe pietele externe, in conditiile in care costurile la care se imprumuta Italia a trecut de 7% pentru bondurile cu maturitate pe 10 ani, ceea ce duce datoria de stat a Italiei la un nivel considerat nesustenabill de catre investitori, a caror reactie s-a tradus astazi prin scaderi pe linie pentru indicia burselor din Europa si America.







×
Subiecte în articol: dolari România banci
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close