Antena 3 CNN Economic Biz News FMI: redresarea economiei este "încurajatoare," dar mai există probleme

FMI: redresarea economiei este "încurajatoare," dar mai există probleme

FMI: redresarea economiei este "încurajatoare," dar mai există probleme
Sursa foto: economie
26 Apr 2010   •   02:05

În pofida semnelor pozitive de redresare, multe probleme din economia globală încă are nevoie de atenţie internaţională, apreciază FMI.

"Semnalele despre o redresare economică puternică sunt încurajatoare, dar rămân încă multe provocări ce au nevoie de abordare colectivă" aprecia Comisia Financiară şi Monetară Internaţională a Comisiei de Guvernatori a FMI într-un comunicat.

Participanţii la întâlnirea FMI au reiterat angajamentul lor pentru a îmbunătăţi situaţia economică la nivel mondial , a crea locuri de muncă şi să stabilizeze preţurile.




"Ce este mai rău este în spatele nostru. Dar nu am ieşit încă din pădure. Vedem o redresare economică întărită, dar vedem de asemenea un dezechilibru în această redresare, dezechilibru în interiorul statelor, dezechilibru între state," arăta Youssef Boutros- Ghali, preşedinte al forului şi ministru egiptean de finanţe, la o conferinţă de presă la Washington.
Directoul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a susţinut părerea acestuia, subliniind că redresarea a fost mai puternică în Asia şi mai lentă în alte părţi ale lumii, precum Europa sau Japonia.

Subliniindu-se că probleme din sectorul financiar sunt în centrul recentei crize, aprecia comisia: "Întărirea reglementării financiare, supervizarea şi reculul rămân critice."
Privind controverata taxă bancară, comisia arăta că FMI lucrează la o "serie de opţiuni despre cum poate fi făcut sectorul financiar mai drept şi să aibă o contribuţie substanţială la acoperi povara" reglementării crescute.

Comisia a mai salutat redresarea în multe state cu un venit mic şi salută recenta adopţie de către FMI a cadrului pentru mobilizarea unor resurse de împrumut pentru aceste ţări şi se arăta că se analizează posibilitarea reducerii datoriilor pentru ţări lovite de dezastre majore, precum Haiti.

"2010 va adăuga 65 milioane de persoane la sărăcie. 18 milioane în Africa... aceasta este inadmisibil şi ar trebui să facem presiune pentru resurse adiţionale, în cadrul FMI, şi în cadrul organizaţiilor internaţionale", arăta Ghali.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI criza economica redresare economica
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close