Antena 3 CNN Economic Călătoriile RATB s-ar putea scumpi

Călătoriile RATB s-ar putea scumpi

Călătoriile RATB s-ar putea scumpi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Mai 2016   •   20:21

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, joi, că se va realiza un studiu pentru a se stabili dacă prețul unei călătorii RATB va crește sau nu, în contextul în care au fost inițiate demersurile pentru transformarea regiei în societate comercială, informază agerpres.ro.

"Studiul de oportunitate (privind reorganizarea RATB prin transformarea în societate comercială - n.r.) este un prim pas pe care municipalitatea îl face pentru a acorda un serviciu de calitate bucureștenilor, acela de transport în comun. Sperăm ca până la sfârșitul anului să urmeze și ceilalți pași, astfel încât pe 1 ianuarie 2017 să avem încheiat un contract între municipalitate și noua societate comercială, astfel încât să putem să oferim un serviciu de calitate, așa cum ni-l dorim toți. (...) Se va face un studiu, iar în urma studiului o să vedem dacă tariful se va menține sau va crește", a spus edilul.

El a adăugat că prețul biletului va fi stabilit în funcție de criterii economice, dar decizia unei modificări de tarif va trebui să primească aprobarea CGMB, care va fi unicul acționar al viitoare societăți comerciale.

"E un mecanism mai complex pe care specialiștii care lucrează la acest punct ni-l vor pune pe masă și, bineînțeles, va fi în măsura următorului Consiliu să îl aprobe sau să ceară clarificări", a spus Sava.

Întrebat dacă această transformare ar putea duce la fărâmițarea RATB și împărțirea patrimoniului în funcție de anumite interese, el a negat o astfel de variantă.

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, joi, un proiect de hotărâre care vizează aprobarea studiului de oportunitate privind reorganizarea RATB prin transformarea în societate comercială. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, la propunerea primarului general interimar al Capitalei, Răzvan Sava.

Consilierul general Mircea Raicu a declarat că studiul de oportunitate este primul pas necesar și obligatoriu pentru transformarea în societate comercială a regiei de transport. El a adăugat însă că mai trebuie parcurși alți 12 pași de către viitorul Consiliul General în ritm "destul de alert", astfel încât până la 1 ianuarie 2017 RATB să devină societate comercială.

×
Subiecte în articol: RATB Răzvan Sava
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close