Antena 3 CNN Economic O companie petrolieră din Abu Dhabi va prelua participaţia de 24,9% la OMV deţinută de fondul Mubadala

O companie petrolieră din Abu Dhabi va prelua participaţia de 24,9% la OMV deţinută de fondul Mubadala

Compania Naţională de Petrol din Abu Dhabi a ajuns la un acord privind preluarea unei participaţii de 24,9% la grupul energetic austriac OMV de la fondul de investiţii din Abu Dhabi, Mubadala Investment Company.

O companie petrolieră din Abu Dhabi va prelua participaţia de 24,9% la OMV deţinută de fondul Mubadala
Sursa foto: OMV Group
de Ştefan Petrică    |    21 Dec 2022   •   14:37

Compania Națională de Petrol din abu Dhabi(ADNOC) își va mări acționariatul atât la producătorul petrochimic european Borealis, cât și la firma petrochimică Borouge.

Holdingul de stat austriac Österreichische Beteiligungs, care deține o participație de 31,5% la OMV, a declarat, într-o declarație separată, că a fost informat cu privire la tranzacție.

"În cazul în care toate aprobările de reglementare vor fi acordate, ADNOC ar deveni un partener strategic, orientat pe termen lung, în toate domeniile de activitate ale OMV. Obiectivele strategice pe termen lung ale ÖBAG de creștere a valorii OMV și de promovare a intereselor economice ale Austriei rămân neschimbate", potrivit Reuters.

Participația Mubadala în OMV este evaluată la aproximativ 4,1 miliarde de dolari.

Acestă tranzacție "marchează următoarea etapă majoră pentru ADNOC pe măsură ce își accelerează ambițioasa strategie de creștere internă și internațională în domeniul produselor chimice și, de asemenea, se aliniază cu strategia de investiții pe termen lung a Mubadala", potrivit surselor citate de Reuters.

Sursele citate de Reuters au precizat că tranzacția depinde de obținerea aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare.

Vânzarea acţiunilor vine în contextul în care OMV Petrom şi Romgaz au depus, în urmă cu o săptămână, la ANRM declaraţia de comercialitate a zăcământului de gaze Neptun Deep din Marea Neagră. Acest lucru este pasul premergător pentru a incepe exploatarea gazelor in Marea Neagra.

×
Subiecte în articol: Abu Dhabi OMV
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close