Antena 3 CNN Economic Cât câștigă pe lună un agent imobiliar

Cât câștigă pe lună un agent imobiliar

Cât câștigă pe lună un agent imobiliar
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    26 Iul 2016   •   23:15

Reţeaua de agenţi imobiliari independenţi din România Renet a înregistrat în primele șase luni ale anului venituri per agent în valoare medie de 4.000 euro/lună, valoarea fiind de aproape două ori mai mare faţă de veniturile din salariu şi comision obţinute de un agent imobiliar într-o agenţie de profil, se arată într-un comunicat remis marţi. 

Potrivit comunicatului, diferenţa se datorează faptului că în cadrul Renet, agenţii imobiliari îşi păstrează sută la sută din valoarea comisioanelor încasate din tranzacţiile imobiliare efectuate, dar şi a faptului că se lucrează în baza unor contracte de reprezentare în regim de exclusivitate (faţă de intermedieri neexclusive) ceea ce presupune o eficienţă mai mare a muncii.

De exemplu, dacă într-o lună un agent imobiliar intermediază vânzarea unui apartament de 100.000 euro, veniturile în cazul în care este angajat într-o agenţie imobiliară pot ajunge la 2.000 euro în timp ce agentul imobiliar membru al Renet încasează 4.000 euro, întrucât îşi păstrează întreg comisionul. 

”Am înfiinţat Renet în 2012, din dorinţa de a reuni cei mai performanţi agenţi imobiliari sub acelaşi brand puternic, ca o alternativă la modelul tradiţional de agenţie imobiliară care începea să îşi arate dezavantajele. În cadrul Renet, fiecare agent deţine propria afacere imobiliară, îşi păstrează întreg comisionul, beneficiind în acelaşi timp de toate resursele şi logistica de management necesară derulării activităţii: website propriu, sediu, săli de întâlniri, consultanţă juridică pentru contractele în exclusivitate, consultanţă în marketing şi comunicare. Este un mediu de muncă extrem de atractiv în care agenţii se simt extrem de motivaţi, iar rezultatele nu întârzie să apară: în primele şase luni de când s-au alăturat echipei Renet toţi agenţii şi-au dublat comisioanele, iar în termen de un an, acestea au crescut cu 300%”, a declarat Sorin Răducu, co-fondator Renet. 

În prezent, Renet reuneşte 25 dintre cei mai buni specialişti de pe piaţa imobiliară românească, cu o experienţă medie de peste 10 ani în domeniul imobiliar.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: salariu castig
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close