Antena 3 CNN Economic Companii Anunț de la Carrefour. Investițiile se ridică la 2,6 miliarde de euro

Anunț de la Carrefour. Investițiile se ridică la 2,6 miliarde de euro

Anunț de la Carrefour. Investițiile se ridică la 2,6 miliarde de euro
10 Mar 2016   •   11:54

Carrefour, al doilea retailer mondial după Wal Mart, a anunțat, joi, că va majora anul acesta investițiile pentru a renova și deschide magazine, pentru a-și consolida redresarea din Europa și a stimula vânzările din China, transmit Bloomberg și Reuters, scrie Agerpres. 

Carrefour va investi 2,5 — 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru renovarea și extinderea magazinelor, față de 2,4 miliarde de euro anul trecut.

Compania franceză, care a înregistrat a patra creștere anuală consecutivă a veniturilor și profiturilor, a precizat că așteaptă momentul potrivit pentru listarea la bursă a subsidiarei sale imobiliare Carmila. Carrefour deține o participație de 42% în Carmila, companie evaluată de analiști la patru miliarde de euro.

Carrefour a propus majorarea dividendelor pentru 2015 cu 2,9%, la 0,70 euro pe acțiune, după ce profitul operațional a urcat cu 2,4%, la 2,45 miliarde de euro (2,68 miliarde de dolari), în linie cu estimările. În Europa, excluzând Franța, profitul operațional a crescut cu 33,4%, pe fondul redresării din Italia și Spania. În America Latină, compania franceză a avut performanțe solide, în special în Argentina și Brazilia. În schimb, pe cea mai mare piață a sa, cea din Franța, profitul operațional a scăzut cu 6,4%.

Joi dimineață, acțiunile Carrefour înregistrau un declin de 0,4%, la 25,25 euro, la Bursa de la Paris.

În februarie, Carrefour a semnat un acord cu grupul basc Eroski pentru achiziția a 36 de hypermarketuri din Spania, cu o suprafață totală de 235.000 de metri pătrați, pentru 205 milioane de euro.

Prezent în Spania încă din 1973, Carrefour este al doilea distribuitor de produse alimentare din Spania, cu 173 de hypermarketuri, 126 de supermarketuri, 419 magazine de proximitate și 123 de benzinării.

×
Subiecte în articol: Carrefour
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close