Antena 3 CNN Economic Companii Apple este în căutarea unui nou CEO, după ce acţiunile companiei au scăzut cu aproape 50%

Apple este în căutarea unui nou CEO, după ce acţiunile companiei au scăzut cu aproape 50%

Apple este în căutarea unui nou CEO, după ce acţiunile companiei au scăzut cu aproape 50%
de M.T.    |    22 Apr 2013   •   18:47

Apple pare a fi în căutarea unui nou CEO care să îl înlocuiască pe Tim Cook, după scăderea acţiunilor cu aproape 50% faţă de recordul atins în septembrie, potrivit unor surse de pe Wall Street, preluate de Forbes şi citate de Mediafax.

Din câte se pare, board-ul Apple este pe cale să înceapă demersurile pentru identificarea unui candidat, măsură susţinută şi de unii investitori care şi-au redus în ultimele luni participaţiile la companie.

O sursă din rândul investitorilor susţine că există mişcări în interiorul companiei în vederea identificării unui candidat cu credibilitate şi experienţă în industria IT pentru funcţia de CEO, „astfel încât Apple să nu aibă soarta Hewlett-Packard".

Îngrijorarea investitorilor privind conducerea Apple s-a agravat deoarece nu există niciun semnal că declinul acţiunilor se va opri curând.

Preţul acţiunilor Apple a scăzut dramatic la finalul săptămânii trecute, până la 390 de dolari, după ce, în septembrie, au atins nivelul record de 702 dolari.

În ciuda acestui lucru, mare parte a analiştilor de pe Wall Street continuă să aibă o poziţie favorabilă faţă de Apple. Dintre cei 37 de analişti financiari de la marile bănci şi firme de investiţii de pe Wall Street care urmăresc activitatea Apple, nici unul nu a retrogradat acţiunile companiei la „vinde", iar 25 continuă să recomande ferm „cumpără".

Unul dintre principalele motive din spatele atitudinii pozitive a băncilor de pe Wall Street faţă de Apple este rezerva uriaşă de bani lichizi a companiei, estimată la 137 miliarde de dolari.

În acelaşi timp, produsele Apple se bucură în continuare de o cerere solidă pe piaţă, chiar dacă vânzările, profitul şi preţul acţiunilor nu mai înregistrează creşterile puternice din ultimii ani.

Tim Cook a preluat funcţia de director general al Apple în august 2011, după retragerea lui Steve Jobs, care a murit la scurt timp.


×
Subiecte în articol: Apple Wall Street tim cook
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close