Antena 3 CNN Economic Companii Au început să cadă capetele la Apple după "derapajele" din ultima perioadă

Au început să cadă capetele la Apple după "derapajele" din ultima perioadă

Au început să cadă capetele la Apple după "derapajele" din ultima perioadă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de N.B.    |    30 Oct 2012   •   12:30

Doi dintre managerii de top din cadrul companiei Apple au fost obligaţi să renunţe la postul lor, după mai multe nemulţumiri legate de aplicaţia Apple Maps şi problemele de retail, informează surse din interior, citate de Reuters.

Apple s-a bucurat de o perioadă foarte bună sub conducerea lui Tim Cook, care a reuşit să fie un bun urmaş al lui Steve Jobs. Noul preşedinte a condus compania din Cupertino, California, către primul loc în topul celor mai valoroase companii şi a instaurat-o ca lider mondial pe piaţa de electronice.

Nu toate lucrurile au mers ca unse, însă, la Apple. Scott Forstall, un fost locotenent al lui Steve Jobs, a fost obligat de conducere să renunţe la postul său de conducere. Decizia a venit după mai mulţi ani de tensiuni între el şi alţi manageri, şi după refuzul său de a accepta responsabilitatea pentru mult-criticatul software de hărţi instalat pe noile dispozitive Apple, lansat odată cu iPhone 5.

Apple Maps a fost o ruşine pentru companie, aplicaţia este plină de greşeli şi a atras critci dure din partea utilizatorilor şi nu numai. Forstall va părăsi compania anul viitor.

Un alt nume important care este pe cale să îşi facă bagajele de la Apple este John Browett, promovat pe postul de preşedinte al departamentului de retail abia acum şapte luni.

Deşi justificate de problemele recente, schimbările din conducerea companiei par a fi, mai degrabă, modul prin care Cook încearcă să îşi creeze propria echipă de management. Aceasta este cea mai mare restructurare a conducerii companiei din ultimul deceniu.

În ciuda succesului din perioada lui Cook, Apple Maps şi ratarea mai multor obiective de încasări subliniază problemele pe termen lung pe care Apple va trebui să le rezolve dacă doreşte să domine în continuare.

×
Subiecte în articol: tim cook
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close