Antena 3 Economic Companii Avocaţi: O posibilă fuziune între RCS&RDS şi UPC poate da naştere unei politici de monopol

Avocaţi: O posibilă fuziune între RCS&RDS şi UPC poate da naştere unei politici de monopol

05 Mar 2011   •   11:47
Avocaţi: O posibilă fuziune între RCS&RDS şi UPC poate da naştere unei politici de monopol

O posibilă fuziune între RCS&RDS şi UPC va crea probleme pe piaţa de telecomunicaţii, spun reprezentanţii celor mai puternice case de avocatură specializate în probleme concurenţiale.

Avocaţii susţin că, în baza unei analize a tranzacţiei, Consiliul Concurenţei ar trebui să impună noii societăţi să renunţe la anumite operaţiuni pentru a preveni politica de monopol.

Achiziţia UPC de către RCS&RDS ar concentra la o singură companie aproape patru milioane de clienţi numai pe segmentul de televiziune, adică aproximativ 70% din piaţă. S-ar crea astfel o situaţie periculoasă care trebuie stopată din timp, spun avocaţii specializaţi în litigii comerciale.

RCS&RDS  nu ar putea să cumpere UPC fără acceptul Consiliului Concurenţei, care trebuie să constate dacă cererea îndeplineşte condiţiile legale.

"Cotele de piaţă nu indică exclusiv prin ele însele existenţa unei poziţii dominante, ci numai posibilitatea ca aceasta să existe. Prin urmare, ele sunt doar un început al analizei", susţin reprezentanţii casei de avocatură Muşat & Asociaţii.

Tranzacţia dintre cele două societăţi ar putea duce la o creştere nejustificată a preţului la abonamentele TV şi de internet.

Dacă se constată că achiziţia UPC de către RCS&RDS va îngloba peste 40% din cota de piaţă, tranzacţia cade sub incidenţa legii monopolului.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close