Antena 3 CNN Economic Companii British Airways le cere angajaţilor să muncească gratis

British Airways le cere angajaţilor să muncească gratis

British Airways le cere angajaţilor să muncească gratis
Sursa foto: british airways
17 Iun 2009   •   11:47

British Airways a cerut celor 40.000 de angajaţi să munceasă fără plată pentru o lună în timp ce transportatorul aerian încearcă să reducă costurile. Grupul, care a înregistrat pierderi record de 401 milioane de lire în 2008 pe fondul creşterii preţului la carburant şi scăderii numărului de pasageri, caută să reducă dramatic costurile şi deja a oferit angajaţilor concediu fără plată sau o reducere a numărului de ore.

Şeful BA, Willie Walsh, a cerut acum chiar mai mult, propunând angajaţilor pentru a se oferi voluntari în a muncă fără plată de la una la patru săptămâni, în ceea ce el numeşte ?lupta pentru supravieţuire.?
Acesta a menţionat că reducerile din salariu vor fi răspândite pe 3-6 luni.
Compania mai este în curs de negociere cu sindicatele a plăţilor pentru reducerea numărului de locuri de muncă. În total BA trebuie să renunţe la 4000 de angajaţi.
Recent s-a aflat şi că BA plăteşte membrilor echipajelor de zbor până la dublu mai mult decât companiile concurente, cu un salariu mediu pentru cei 14.000 de membri ai cabinei de zbor de 29900 lire, faţă de 14.400 de lire sterline la Virgin Atlantic sau 20.200 la easyJet.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: british airways companie aeriana
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close