Antena 3 CNN Economic Companii Carrefour, pierderi de 11,4 milioane euro în primul semestru

Carrefour, pierderi de 11,4 milioane euro în primul semestru

Carrefour, pierderi de 11,4 milioane euro în primul semestru
Sursa foto: carrefour
28 Aug 2009   •   11:23

Retailerul francez Carrefour, prezent şi în România, a încheiat primul semestru cu pierderi de 11,4 milioane euro, faţă de un profit net de 904 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă Mediafax.

"Într-un mediu problematic, grupul a reuşit să-şi majoreze cota de piaţă, în principal în Franţa, ceea ce subliniază accelerarea eficientă a programului de convergenţă a brandurilor. Am înregistrat progrese încurajatoare în prima jumătate, cu îmbunătăţirea imaginii referitoare la preţuri în Franţa, lansarea cu succes a programului Carrefour Discount, semne de schimbare în bine în Italia şi Belgia şi reduceri de cheltuieli", a declarat Lars Olofsson, directorul general al Carrefour, în raportul financiar al grupului.

Carrefour a însumat, în primele şase luni, venituri totale de aproape 42 miliarde euro, cu 1,3% mai reduse decât cele din perioada ianuarie-iunie 2008. Vânzările grupului au scăzut, în perioada supusă analizei, cu 1,6%, faţă de intervalul similar al anului trecut, la 41,2 miliarde euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Carrefour
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close