Compania olandeză auto Spyker negociază să preia Saab

15 Dec 2009   •   16:49
Compania olandeză auto Spyker negociază să preia Saab
Spyker Cars NV

Constructorul olandez de automobile de lux Spyker Cars NV pare să fi devenit favorit pentru preluarea Saab de la General Motors, după ce grupul american şi-a ajustat planul în legătură cu firma suedeză, mizând pe o vânzare a acesteia, potrivit unor surse citate de Bloomberg .


Spyker, care produce automobile sport pe care le vinde la preţul de 235.000 dolari bucata, a negociat în weekend-ul trecut un acord cu GM la Zurich, potrivit unor persoane avizate, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, în condiţiile în care discuţiile au fost confidenţiale.

În acelaşi timp, GM a ajuns la un acord cu firma chineză Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) pentru a-i vinde unele tehnologii ale modelelor Saab 9-3 şi 9-5.

General Motors încearcă să vândă în continuare Saab, după ce compania suedeză Koenigsegg şi-a retras oferta luna trecută.

Vanzarea Saab depinde şi de acordarea de către Suedia a unei garanţii de stat pentru un împrumut de 400 milioane euro de la BEI.

Saab se numără printre cele patru mărci de care GM vrea să se despartă pentru a se concentra pe mai departe doar pe brandurile Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac.
Antena3.ro

x close