Antena 3 CNN Economic Companii Compania olandeză auto Spyker negociază să preia Saab

Compania olandeză auto Spyker negociază să preia Saab

Compania olandeză auto Spyker negociază să preia Saab
Sursa foto: Spyker Cars NV
15 Dec 2009   •   16:49

Constructorul olandez de automobile de lux Spyker Cars NV pare să fi devenit favorit pentru preluarea Saab de la General Motors, după ce grupul american şi-a ajustat planul în legătură cu firma suedeză, mizând pe o vânzare a acesteia, potrivit unor surse citate de Bloomberg .


Spyker, care produce automobile sport pe care le vinde la preţul de 235.000 dolari bucata, a negociat în weekend-ul trecut un acord cu GM la Zurich, potrivit unor persoane avizate, care au dorit să îşi păstreze anonimatul, în condiţiile în care discuţiile au fost confidenţiale.

În acelaşi timp, GM a ajuns la un acord cu firma chineză Beijing Automotive Industry Holding Co (BAIC) pentru a-i vinde unele tehnologii ale modelelor Saab 9-3 şi 9-5.

General Motors încearcă să vândă în continuare Saab, după ce compania suedeză Koenigsegg şi-a retras oferta luna trecută.

Vanzarea Saab depinde şi de acordarea de către Suedia a unei garanţii de stat pentru un împrumut de 400 milioane euro de la BEI.

Saab se numără printre cele patru mărci de care GM vrea să se despartă pentru a se concentra pe mai departe doar pe brandurile Chevrolet, Buick, GMC si Cadillac.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Saab General Motors industria auto
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close