Antena 3 CNN Economic Companii O companie aeriană românească a fost vândută. Tranzacția fusese semnată încă de anul trecut

O companie aeriană românească a fost vândută. Tranzacția fusese semnată încă de anul trecut

O companie aeriană românească a fost preluată integral de italienii de la Aeroitalia. Tranzacția fusese semnată la finalul anului trecut.

O companie aeriană românească a fost vândută. Tranzacția fusese semnată încă de anul trecut
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2024   •   19:50

AirConnect, care operează inclusiv curse interne, din București spre Sibiu, Târgu Mureș, Baia Mare, Suceava, și-a început oficial activitatea în martie 2023, după mai multe amânări, scrie profit.ro.

Aeroitalia, companie aeriană italiană fondată în 2022, a preluat integral compania românească Air Connect, pentru a se extinde pe piața regională.

Aeroitalia este condusă de Marc Bourgade (președinte), un francez care este expert bancher în sectorul finanțării companiilor aeriene.

În 2023, Aeroitalia a devenit prima companie care operează zboruri regulate de pe Aeroportul Internațional București Băneasa - "Aurel Vlaicu".

Compania operează o flotă de opt aparate Boeing 737-800 și un aparat Boeing 737-700 către destinații europene, adăugând acum două aeronave ATR 72-600, operate de AirConnect.

×
Subiecte în articol: companie aeriana Aeroitalia AirConnect
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close