Antena 3 CNN Economic Companii Consiliul de Administraţie al Bursei Sibiu convoacă AGA, pentru alegerea a patru administratori

Consiliul de Administraţie al Bursei Sibiu convoacă AGA, pentru alegerea a patru administratori

Consiliul de Administraţie al Bursei Sibiu convoacă AGA, pentru alegerea a patru administratori
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Oct 2012   •   20:49

Administratorii Bursei Sibiu (Sibex) au convocat AGA pentru alegerea a patru membri în Consiliul de Administraţie, după ce doi acţionari au cerut la sfârşitul lunii septembrie revocarea unor administratori, printre care şi Cristian Sima, înlocuit miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al bursei.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) este programată pentru 19 noiembrie, potrivit unui raport publicat pe site-ul bursei de la Sibiu, potrivit Mediafax.

Consiliul de Administraţie al Sibex este format din cinci membri, iar în prezent, din vechea formulă mai sunt în funcţie Paul Gabriel Miclăuş, numit miercuri preşedinte CA, şi vicepreşedintele CA Dan Simionescu (reprezentantul SIF Transilvania). În consiliu sunt şi doi administratori provizorii, avocatul Gabriel Biriş şi brokerul Iancu Stavrositu, iar un loc este vacant.

Din vechiul Consiliu de Administraţie au demisionat reprezentantul SIF Muntenia Gabriel Filimon (pe 18 septembrie) şi Alexandru Găitan (pe 1 octombrie).

Sima a fost revocat miercuri din funcţiile de conducere de la Sibex, deoarece nu a fost prezent la bursă în timpul controlului efectuat de CNVM. El nu mai poate fi contactat de peste zece zile.

Potrivit noului preşedinte CA al Sibex, înlocuirea nu are legătură cu informaţiile apărute în piaţa de capital că Sima ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă pe care el o deţinea.

Firma WBS Holding este deţinută de Sima şi înregistrată în Insulele Virgine Britanice. Până anul trecut Sima a fost acţionar la WBS România, firmă de brokeraj supravegheată de CNVM. El a vândut anul trecut acţiunile la WBS România pentru a evita o incompatibilitate cu funcţiile de preşedinte CA şi director general al Sibex.

CNVM l-a amendat joi pe brokerul Cristian Sima cu suma de 10.000 de lei, sancţiuni similare primind şi alţi doi colegi ai săi. Amenda vine după ce, în septembrie, când ocupa funcţia de director general al Bursei Sibiu şi preşedinte CA, Sima a limitat împreună cu alţi doi administratori drepturile de vot ale celor cinci SIF-uri şi ale SSIF Broker în AGA bursei de la Sibiu.

Printre clienţii păgubiţi de Sima se regăseşte şi fostul ministrul al Finanţelor Daniel Dăianu, alături de alte VIP-uri.

Citeşte şi Badea: "Cât de prost să fii să te duci tu, cu banii tăi, să ţi-i administreze Sima..."






×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close