Antena 3 CNN Economic Companii Dacă nu s-ar întâmpla asta în fiecare zi, economia celui mai puternic stat din UE ar intra în FALIMENT

Dacă nu s-ar întâmpla asta în fiecare zi, economia celui mai puternic stat din UE ar intra în FALIMENT

Dacă nu s-ar întâmpla asta în fiecare zi, economia celui mai puternic stat din UE ar intra în FALIMENT
de O.P.    |    22 Oct 2012   •   07:58

A evitat recesiunea şi locuitorii din această ţară nu au fost nevoiţi să strângă cureaua la cheltuieli. Salariile angajaţilor nu au fost reduse şi nici nu a crescut TVA-ul. Printre motivele care ţin motorul nemţesc în mişcare sunt şi companiile gigant care pompează bani la motorul PIB-ului.

Aceste companii sunt exportatori majori sau are operaţiuni consistente peste hotare.  În vârful piramidei corporaţiilor-gigant din Germania se situează producătorii auto.

Din cele mai mari şapte companii ale ţării, după venituri, trei sunt din domeniul auto: Volkswagen, cea mai mare corporaţie din Germania, Daimler, a doua cea mai mare şi BMW.

Volkswagen este pe cale să devină şi mai mare datorită legăturii sale cu Porsche.  Volkswagen este cel mai mare producător auto al regiunii, dar este totodată legat de General Motors în privinţa vânzărilor din China, cea mai mare piaţă din lume. În plus, vânzările sale din America sunt în creştere, scrie Wall Street Journal.

Aceste mari companii rulează anual, împreună 850 mld. dolari. Dacă ar dispărea subit de pe piaţa din Germania, ţara ar intra în faliment.

×
Subiecte în articol: volkswagen BMW
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close