Antena 3 CNN Economic Companii De unde ne procurăm căpşuni dulci şi gustoase, toată vara

De unde ne procurăm căpşuni dulci şi gustoase, toată vara

De unde ne procurăm căpşuni dulci şi gustoase, toată vara
05 Apr 2011   •   08:05
PUBLICITATE// Se apropie sezonul capsunilor si deja au inceput sa apara binecunoscutele caserole cu fructe ce arata superb, dar au gust de plastic, la un pret exorbitant. Cei care nu pot rezista tentatiei le cumpara si ajunsi acasa sunt nevoiti sa toarne o tona de zahar sau un tub de frisca peste ele, ca sa le dea gust. Altii asteapta inca o luna sau chiar doua, pana apar in piete capsunile romanesti, dar nici acestia nu pot garanta pentru calitatea lor: daca asteapta prea mult, ajung acasa cu jumatate din ele strivite si moi sau, de cele mai multe ori, au parte de capsunile cultivate in sere, lipsite de savoare.
 
Insa, mai exista o categorie de cumparatori isteti, cei care cumpara... planta si nu fructul. Au aparut si in Romania, dupa ce au cucerit Franta si apoi toata Europa, capsunii cataratori, cunoscuti sub numele “Mount Everest”, datorita proprietatii lor uimitoare, de a se catara la 1,20 m si chiar peste. Pentru ca se dezvolta pe inaltime si nu pe...latime, acestia pot fi cultivati in ghivece, chiar si in balcoanele obisnuite de bloc si nu au nevoie de ingrijire speciala, cresterea lor fiind „floare la ureche” chiar si pentru gradinarii amatori. De aceea soiul acesta este atat de iubit, dar si datorita faptului ca fructele sale sunt gustoase si dulci, ca cele de odinioara.

Site-ul de pe care se pot procura ofera toate informatiile necesare cultivarii lor si garanteaza obtinerea fructelor din mai pana toamna. Acest lucru mi se pare extrem de atragator, tinand cont ca sezonul capsunilor este de obicei atat de scurt si niciodata nu reusim sa profitam la maxim de el si sa ne saturam cu adevarat de aceste minunate fructe.

Extrem de semnificativ este faptul ca, putand fi cultivati in ghivece si dezvoltandu-se pe verticala, recoltarea fructelor se face fara efort, spre deosebire de recoltarea capsunilor provenite din plante obisnuite - imaginati-va cum este sa stai aplecat si sa cauti fructele pline de pamant si atacate de insecte si alte daunatoare. Inovatia horticultorului francez ce a dezvoltat soiul Mount Everest a reusit sa ne faca munca mai usoara, pastrand neschimbat gustul dulce si aromat al capsunilor.

Primavara aceasta va propun sa rezervati un spatiu pe balcon capsunilor cataratori si, cu siguranta, veti avea in sfarsit posibilitatea sa mancati capsuni pe saturate, ca atunci cand eram copii.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close