Antena 3 Economic Companii Enel trebuie să plătească României 401 milioane de euro. A pierdut procesul cu statul

Enel trebuie să plătească României 401 milioane de euro. A pierdut procesul cu statul

13 Feb 2017   •   20:20
Enel trebuie să plătească României 401 milioane de euro. A pierdut procesul cu statul
Sursa foto: Foto: Wikipedia

Enel, care deţine în România trei dintre opt distribuţii regionale de energie electrică, trebuie să plătească statului 401 milioane de euro, potrivit unei decizii a Curţii de Arbitraj de la Paris.

Enel trebuie să plătească statului 401 milioane de euro în urma unei decizii a Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Enel şi statul român, reprezentat de SAPE (Societatea de Administrare a Participațiilor din Energie)  s-au judecat pe marginea unei prevederi din contractul de privatizare al Electrica Muntenia Sud, cea mai importantă distribuţie de energie electrică, vândută companiei italiene în 2007. Statul a solicitat companiei italiene 500 de milioane de euro, pe motiv că aceasta nu şi-a onorat obligaţiile contractuale din contractul de privatizare, prin care ar fi trebuit să cumpere de la stat, suplimentar, un pachet de 13,57% din acţiunile companiei. 
 

Detalii pe economica.net

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close