Antena 3 CNN Economic Companii GM, în pragul falimentului. Creditorii nu sunt interesaţi de schimbul obligaţiunilor cu acţiuni

GM, în pragul falimentului. Creditorii nu sunt interesaţi de schimbul obligaţiunilor cu acţiuni

GM, în pragul falimentului. Creditorii nu sunt interesaţi de schimbul obligaţiunilor cu acţiuni
26 Mai 2009   •   20:58

Producătorul auto american General Motors se îndreaptă spre cel mai mare faliment din industria Statelor Unite, după ce nu a reuşit să-i convingă pe majoritatea proprietarilor de obligaţiuni să le schimbe cu acţiuni ale grupului, relatează Reuters.

GM ar fi trebuit să-i convingă în proporţie de 90% pe cei care deţin obligaţiuni pentru programul de schimb al datoriilor cu acţiuni. Dar grupul american nu a reuşit acest lucru, iar falimentul este iminent, relatează surse din interior, citate de Reuters.


Deţinătorii de obligaţiuni mai au timp până la sfârşitul zilei de marţi, atunci când expiră termenul limită pentru luarea unei decizii. Din nefericire pentru GM, compania nu a reuşit să atragă decât 10 la sută dintre creditori, potrivit uneia dintre sursele citate. Aceleaşi surse au precizat faptul că este foarte posibil ca GM să ceară protecţia legii falimentului până la 1 iunie.

GM este unul dintre cei mai mari producători auto americani şi un simbol al întregii industrii din SUA.

Potrivit lui Pete Hastings, analist la compania Morgan Keegan, "decizia creditorilor este o respingere hotărâtă a unei propuneri nepotrivite".

Conducerea United Auto Workers (UAW), sindicatul care reprezintă 54.000 de angajaţi ai GM, se va reuni în curând pentru a discuta despre numărul locurilor de muncă care urmează a fi desfiinţate în cadrul restructurării grupului. De asemenea, UAW va trebui să aprobe, până joi, acordul de reducere a costurilor, negociat săptămâna trecută.

Totuşi, autorităţile americane discută în continuare un acord cu creditorii, potrivit unei persoane apropiate administraţiei Obama.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close