Antena 3 CNN Economic Companii Magazinul Bucur Obor, cumpărat de un mare dezvoltator imobiliar. Cât a costat tranzacţia

Magazinul Bucur Obor, cumpărat de un mare dezvoltator imobiliar. Cât a costat tranzacţia

Magazinul Bucur Obor din Capitală, dat în folosinţă în 1975, a fost cumpărat majoritar de un mare dezvoltator imobiliar pentru suma de 65 de milioane de lei.

Magazinul Bucur Obor, cumpărat de un mare dezvoltator imobiliar. Cât a costat tranzacţia
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2022   •   15:05

Tranzacţia a fost făcută către One United Properties, dezvoltator român ansambluri de locuinţe şi birouri, iar acum firma deţine controlul unic direct asupra BO Retail Invest S.R.L., care la rândul său deţine pachetul majoritar de acţiuni la Bucur Obor S.A., potrivit adevarul.ro.

În noiembrie 2021, prin intermediul unui împrumut pus la dispoziţie de One United Properties, BO Retail Invest S.R.L. a achiziţionat 54,4% din capitalul social al Bucur Obor S.A. contra unei sume de 64.935.000 lei (circa 13 milioane euro), la un preţ de 8.918 lei per acţiune. 

Tranzacţia a fost finalizată pe 8 februarie 2022, ca urmare a autorizării de către Consiliul Concurenţei din România, autorizare primită de One United Properties în data de 4 februarie 2022.   

Centrul comercial Bucur Obor, deshis în 1975, găzduieşte magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie şi până la branduri internaţionale consacrate. Compania a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti în iulie 1997.   
 

×
Subiecte în articol: bucur obor vanzare
Parteneri
Horoscop 29 noiembrie 2023. Balanțele bat pasul pe loc
x close