Antena 3 CNN Economic Companii Mark Zuckerberg promite că nu va vinde acţiuni Facebook timp de cel puţin un an

Mark Zuckerberg promite că nu va vinde acţiuni Facebook timp de cel puţin un an

Mark Zuckerberg promite că nu va vinde acţiuni Facebook timp de cel puţin un an
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de S.T.    |    05 Sep 2012   •   10:23

Facebook a anunţat că directorul general Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, nu va vinde nicio acţiune timp de un an, iar doi dintre executivii de vârf nu intenţionează să înstrăineze titluri dincolo de tranzacţiile necesare pentru a-şi plăti taxele, potrivit WSJ.com.

Reţeaua de socializare încearcă să dea asigurări acţionarilor şi investitorilor, îngrijoraţi de perspectivele de creştere ale companiei după ce viabilitatea Facebook ca platformă de publicitate online a fost pusă sub semnul întrebării, iar valoarea acţiunilor a scăzut la 17,73 dolari la finalul şedinţei bursiere de marţi de la New York.

Astfel, Mark Zuckerberg promite că nu va vinde nicio acţiune Facebook timp ce cel puţin un an, încercând să-şi demonstreze încrederea în viitorul companiei.

Totodată, compania a prezentat un plan prin care va răscumpăra 101 milioane acţiuni în octombrie, după deblocarea unor pachete de acţiuni restricţionate, destinate angajaţilor. La cotaţia bursieră actuală, compania va cheltui 1,9 miliarde de dolari pentru a răscumpăra titlurile.

Măsurile anunţate vor funcţiona ca "un fel de zid defensiv" în jurul preţului acţiunilor Facebook, notează WSJ.com. Deciziile anunţate reduc volumul de acţiuni disponibile pe piaţă. În noiembrie, peste un miliard de acţiuni Facebook vor putea fi vândute de către actualii acţionari, după expirarea unei perioade de restricţii impuse odată cu listarea la bursă.
   

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg companie
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close