Antena 3 CNN Economic Companii Obama interzice primele pentru şefii AIG

Obama interzice primele pentru şefii AIG

Obama interzice primele pentru şefii AIG
Sursa foto: obama
17 Mar 2009   •   13:11

Asiguratorul american AIG intenţiona să acorde în acest an prime în valoare de 450 de milioane de dolari unor angajaţi. Cu toate acestea, preşedintele american a anunţat că administraţia sa va bloca această decizie din cauza pierderilor companiei.

Bonusurile erau destinate angajaţilor de la filiala londoneză, Financial Products, care a provocat căderea fostului număr unu în asigurările mondiale, în ciuda faptului că American International Group a suferit pierderi istorice de aproximativ 100 de miliarde de dolari în ultimul an şi un ajutor federal de peste 150 de miliarde de dolari, pentru a evita falimentul. Liderul de la Washington spune că măsurile de austeritate sunt necesare pentru evitarea dezastrului.

"Acest plan este cel mai nou pas pe care îl facem, în niciun caz ultimul, pentru a stabiliza pieţele financiare şi a-i ajuta pe micii întreprinzători şi pe consumatori", a spus preşedintele.
În ciuda situaţiei sumbre, Barack Obama este convins că măsurile administraţiei sale vor da rezultate.

"Vom continua să facem tot ce este necesar ca să oprim recesiunea acestei economii şi să punem bazele unei prosperităţi pe termen lung", a declarat Obama.

Încă de la învestire, Barack Obama i-a asigurat în numeroase rânduri pe americani că va redresa economia ţării.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Obama AIG
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close