Antena 3 CNN Economic Companii Ryanair anunţă profit de 195 milioane dolari. Compania aeriană vrea să taxeze pasagerii pentru folosirea toaletei

Ryanair anunţă profit de 195 milioane dolari. Compania aeriană vrea să taxeze pasagerii pentru folosirea toaletei

Ryanair anunţă profit de 195 milioane dolari. Compania aeriană vrea să taxeze pasagerii pentru folosirea toaletei
Sursa foto: ryanair
27 Iul 2009   •   15:32

Într-o perioadă în care majoritatea companiilor aeriene anunţă pierderi şi reduceri de personal, irlandezii de la Ryanair au anunţat o creştere a profitului de 195 de milioane de dolari pentru primul trimestru. Compania low-cost pune această performanţă pe seama scăderii preţului la combustibili şi un trafic aerian ridicat, relatează CNN.

Care este secretul Ryanair? Numărul mare de zboruri în Europa şi preţurile reduse la bilete, fac din această companie una dintre cele mai căutate de călătorii care preferă zborurile low-cost. Cu peste 20 de destinaţii către care biletul de avion costă numai o liră sterlină, la care se adaugă alte câteva taxe, compania devine mijlocul de transport cel mai rapid şi ieftin.

Chiar dacă au impus taxe pentru bagaj şi chiar şi pentru check-in, biletele la zborurile Ryanair rămân printre cele mai ieftine.

Cu toate acestea, irlandezii de la Ryanair se gândesc şi la alte metode pentru a-şi eficientiza costurile. Astfel, ideea de a taxa pasagerii care vor să folosească toaleta în timpul zborului devine din ce în ce mai populară în rândul managerilor companiei. Aceeaşi manageri care anunţau la începutul lunii că se gândesc să introducă locuri în picioare la zborurile de maxim o oră, pentru a putea transporta mai mulţi pasageri. Preţurile acestor bilete ar urma să fie la jumătate, iar locurile în picioare ar trebui gândite împreună cu constructorii de avioane, pentru ca pasagerii să aibă centuri de siguranţă măcar în timpul aterizării şi a decolării.

Ryanair este cea mai mare companie low-cost din Europa, cu 32 de baze şi peste 800 de curse, în 26 de ţări.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ryanair companie aeriana profit
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close