Antena 3 CNN Economic Companii Statul german ar putea deveni acţionar Opel

Statul german ar putea deveni acţionar Opel

Statul german ar putea deveni acţionar Opel
Sursa foto: autohaus opel
18 Feb 2009   •   11:19

Guvernul german intenţionează să preia o participaţie în cadrul Opel, în cazul în care General Motors declară faliment, informează Financial Times Deutschland, preluat de AFP.
Potrivit publicaţiei, preluarea statului a unei părţi din capitalul Opel este văzută ca o mişcare de ultimă instanţă, şi este discutată de guvernul şi landurile în care se află uzine ale constructorului. Nu a fost luată o decizie încă, iar guvernul a prezentat doar posibilitatea oferirii unei garanţii pentru a ajuta constructorul să obţină finanţare. General Motors, cel mai mare constructor american, din care face parte şi Opel, îşi consolidează planul de restructurare ce trebuie prezentat Congresului SUA. Conform speculaţiilor, planul include închiderea a 3 fabrici din Europa, printre care cel puţin una din Germania, scrie Agerpres.
În Germania lucrează 26,000 de angajaţi la cele 4 uzine ale constructorului din landurile Hessa, Rhenanaia de Nord-Westphalia, Rhineland-Palatinate şi Thuringia.
Reprezentanţii acestor landuri, împreună cu reprezentanţii Opel şi ministrul german al Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg, s-au întâlnit săptămâna trecută la Berlin.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Opel Germania General Motors
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close