Antena 3 CNN Economic Companii STB susține că vehiculele aflate în trafic sunt sigure

STB susține că vehiculele aflate în trafic sunt sigure

Toate vehiculele STB SA aflate în traseu sunt sigure și nu pun în pericol viața călătorilor, indiferent de anul de producție al acestora, susține STB.

STB susține că vehiculele aflate în trafic sunt sigure
de S.T.    |    08 Iun 2020   •   22:05

Autobazele și depourile primesc piese de schimb, iar reviziile și Inspecțiile Tehnice Periodice sunt efectuate conform prevederilor legale, anunță STB.

Compania infirmă astfel afirmațiile lui Valer Ciobănescu, un sindicalist STB, care a declarat luni că a informat Primăria Capitalei în urmă cu trei ani despre pericolele de incediu ale tramvaielor şi troleibuzelor și că a fost concediat din această cauză. Sindicalistul spune că problemele nu au fost nici măcar luate în calcul, însă el a fost concediat, dar a câştigat în instanţă şi s-a reîntors la muncă.

Într-un comunicat STB spune că își rezervă dreptul de a sesiza instituțiile competente în legătură cu difuzarea de către anumiți indivizi a unor informații false, menite să inducă în rândul populației și al angajaților o stare de nesiguranță.

„Pe de altă parte, accidente de genul celui petrecut duminică, când un incendiu a apărut la bordul unui troleibuz aflat în traseu, sunt extrem de rare și pot apărea din cauze tehnice la orice mod de transport, inclusiv la autoturisme. STB SA dă asigurări că personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol. Totuși, în prezent, STB SA cercetează amănunțit cauzele care au dus la apariția unui astfel de eveniment în traseu, luând în calcul toate posibilele cauze, nu numai pe cele tehnice.

Prima reacție a Gabrielei Firea după ce un troleibuz a luat foc în București: Sper ca cei care blochează licitațiile să vadă

O dovadă că factorul uman poate provoca astfel de incidente este campania de dezinformare stârnită de grupuri de interese economice și politice și întreținută de așa-ziși lideri sindicali odată cu lărgirea flotei STB SA în urma achiziției de autobuze Otokar. Imediat după sosirea în țară a acestor autobuze noi, cu normă de poluare Euro VI, o serie de angajați apropiați grupului de așa-ziși sindicaliști minoritari (în fapt, personaje înregimentate politic) au raportat false probleme în trafic. Or, contrar celor susținute atunci, autobuzele Otokar se dovedesc în prezent fiabile și niciun sofer apropiat așa-zișilor lideri sindicali nu mai raportează false probleme, ca în perioada când acestea erau expuse public în mod pregnant.

Persoanele care au transmis în mediul public aceste informații eronate nu sunt la prima abatere, ele fiind cercetate disciplinar pentru colportarea de informații false în mediul public și sancționate, conform Regulamentului Intern al STB SA, pentru că au indus în rândul călătorilor și al angajaților o stare nefondată de nesiguranță”, arată comunicatul companiei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: troleibuz autobuz incendiu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close