Antena 3 CNN Economic Companii SUA: Ford anunţă creşteri ale vânzării. GM, Chrysler şi Nissan scad

SUA: Ford anunţă creşteri ale vânzării. GM, Chrysler şi Nissan scad

SUA: Ford anunţă creşteri ale vânzării. GM, Chrysler şi Nissan scad
Sursa foto: ford
02 Sep 2009   •   12:54

Ford Motor Co a anunţat că vânzările din august au crescut, în timp ce General Motors Co., Chrysler Group LLC şi Nissan Motor Co. au raportat scăderi, pe fondul programului rabla din SUA.

Urcarea Ford a fost de 17 procente a anunţat compania din Michigan. GM a scăzut cu 20 procente, Chrysler cu 15 la sută, în timp ce Nissan a înregistrat un minus de 2.9 procente.

Ford Motor Co. a vândut 181826 maşini şi camionete, comparativ cu 155.117 în august 2008.

Rezultatele anunţate de piaţa auto pe luna august au prins trei săptămâni din programul rabla american, operaţional între 27 iulie şi 24 august. Cu toate acestea susţinere vânzărilor din agust va fi dificilă pe viitor, deoarece programul guvernamental de susţinere a vânzărilor a încetat.

Hyundai Motor Co., cel mai mare producător auto din Coreea de Sud, a declarat că vânzările din SUA au crescut cu 47 procente luna trecută, la 60.467 unităţi. Subaru, divizia autor a Fuji Heavy Industries Ltd din Japonia, a raportat creşteri ale vânzării de 52 la sută.

Toyota Motor Corp. anunţă o creştere de 6.4 procente, la 225.088 unităţi, iar Honda Motor Co. una de 9,9 la sută, acestea fiind primele creşteri din acest an.

Toyota a înregistrat 19 procente din vehiculele cumpărate prin programul rabla, mai mult decât orice alt producător, a anunţat departamentul de transport de la Washington. Honda a avut 13 procente, iar Nissan- 8.7%, în timp ce sudcoreenii Hyundai - 7.2 procente.

Producătorii din Detroit, GM, Ford şi Chrysler au ocupat 39 procente din piaţă.

Programul guvernamental recent încheiat a oferit până la 4500 dolari pentru o maşină veche schimbată cu una mai eficientă economic. Vânzările au ajuns la 690.114 maşini, la un cost total de 2.88 miliarde dolari din banii contribuabilului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close