Concedieri la Malaysia Airlines. Compania dă afară o treime din personal

de M.Z.    |    29 Aug 2014   •   12:28
Concedieri la Malaysia Airlines. Compania dă afară o treime din personal Foto: Agerpres/Xinhua
Restructurări de amploare la compania aeriană Malaysia Airlines. Firma îşi va reduce personalul cu 30%, ceea ce înseamnă că 6.000 de persoane vor fi date afară, în cadrul unui proces de restructurare care va costa şase miliarde de ringgit (1,9 miliarde de dolari).
 
Anunţul a fost făcut vineri, de fondul suveran de investiţii Khazanah Nasional Berhad, acţionarul majoritar al companiei aeriene, informează Reuters.
 
Decizia companiei vine în încercarea de a pune capăt pierderilor care s-au agravat după cele două tragedii aviatice din acest an. Astfel, compania va rămâne cu 14.000 de angajaţi.
 
De asemenea, fondul a precizat că Malaysia Airlines va fi delistată de pe bursa de la Kuala Lumpur până la sfârşitul anului, iar Ahmad Jauhari Yahya va rămâne în funcţia de director general până în iulie 2015, în timp ce în paralel a fost demarat procesul de căutare al unui nou CEO.
 
"Combinaţia de măsuri anunţate astăzi va permite companiei aeriene naţionale să revină pe profit în decurs de trei ani", a declarat directorul fondului de investiţii Khazanah Nasional, Azman Mokhtar.
 
 
 

Parteneri
x close