Antena 3 CNN Economic Consiliul Investitorilor Străini are o nouă echipă executivă

Consiliul Investitorilor Străini are o nouă echipă executivă

În această săptămână, Consiliul Investitorilor Străini – FIC a reales-o pe Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România, în funcția de președinte al FIC.

Consiliul Investitorilor Străini are o nouă echipă executivă
12 Iun 2020   •   08:13

Echipa de conducere a FIC este completată de cei doi vicepreședinți - Eric Stab, Președinte & CEO ENGIE România, Director Executiv ENGIE Europa de Est și Cristian Secoșan, CEO, Siemens România, precum și Daniel Anghel, membru în Board-ul PwC și Tax and Legal Services Leader, în funcția de trezorier. 

Obiectivul asumat de FIC încă de la început, de a contribui prin activitățile sale la îmbunătățirea mediului de afaceri prin dialog și consultări publice constante cu autoritățile publice și cu toți actorii relevanți, rămâne parte centrală a tuturor proiectelor desfășurate de FIC și a tuturor acțiunilor sale.

FIC va continua să susțină și să promoveze dezvoltarea economică durabilă a României prin investiții, în special într-o perioadă caracterizată de noi provocări de ordin economic la nivel global.  

"Mulțumesc colegilor din Comitetul Director al FIC pentru încrederea pe care mi-au acordato. Vom continua să ne aducem contribuția la construirea unei economii reziliente, diversificate și cu valoare adăugată ridicată pentru România. Reconfigurarea investițiilor la nivel global și regional reprezintă o platformă pe baza căreia FIC poate îndeplini două roluri cruciale pentru a ne asigura că țara noastră este percepută ca fiind o destinație atractivă investițiilor.  

În primul rând, ca investitori deja prezenți în România, suntem foarte buni ambasadori pentru a contribui la promovarea țării ca fiind o destinație atractivă pentru investiții. Trebuie să fim conștienți că România este și va continua să fie în competiție cu țările din jur pentru atragerea acestor investiții și prin urmare, o abordare proactivă, atât din partea autorităților, cât și a mediului de afaceri este mai mult decât necesară.  

În al doilea rând, experiența, dorința și implicarea noastră în construirea unor relații bazate pe dialog și transparență cu autoritățile, reprezintă un punct de pornire important pentru a fi folosit în elaborarea unor politici publice solide ce ar stimula atât continuarea investițiilor companiilor deja prezente în România, dar și atragerea potențialelor investiții străine directe în România. 

Astfel, în următoarea perioadă, prioritatea FIC va fi înspre rolul investițiilor ca sursă importantă pentru o relansare economică sustenabilă, punând în același timp în balanță și nevoile de finanțare ale României pe termen scurt și mediu", a declarat Ramona Jurubiță.

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) are, începând din luna mai, un nou Comitet Director care include următorii 15 membri:

×

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close