Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi pentru alegerea unei firme de servicii funerare

Sfaturi pentru alegerea unei firme de servicii funerare

Oricât de mult am fi conștienți de inevitabilitatea morții, niciodată nu suntem pregătiți pentru decesul unei persoane dragi.

Sfaturi pentru alegerea unei firme de servicii funerare
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2021   •   16:59

Durerea sfâșietoare pare a opri totul în loc și mulți dintre noi nu găsesc puterea pentru a se ocupa de toate aspectele birocratice ale înmormântării celui drag. De aceea, din ce în ce mai multe persoane apelează la firme de servicii funerare care să preia aceste responsabilități în numele lor.

Nimeni nu se interesează de aceste servicii înainte de a traversa un deces în familie, iar alegerea unei firme de pompe funebre se transformă atunci într-o prioritate ce nu permite prea mult timp de căutare ori studiu al pieței.

De cele mai multe ori, membrii familiei aleg firma de servicii funerare din proximitatea domiciliului sau pe cea recomandată de către spitalul unde a fost declarat decesul. În confuzia și durerea întregului moment, ei își pun toată încrederea în firma recomandată, fără a verifica dacă aceasta poate îndeplini standardele de calitate promise.

Cu toate acestea, este esențial ca firma aleasă să poată asigura buna desfășurare a ritualurilor înmormântării, astfel încât suferința membrilor familiei să nu fie și mai mult adâncită. În cele ce urmează vă oferim trei sfaturi de bază pentru alegerea unei firme de servicii funerare care să nu vă creeze probleme într-un moment atât de dificil:

Documentează-te

Oricât de greu ar părea să te gândești la altceva în afară de pierderea celui drag, rupe-ți câteva minute pentru a te interesa care sunt firmele de pompe funebre din localitatea ta și care sunt serviciile oferite. Cel mai ușor mod de documentare este internetul. Folosind cuvinte cheie precum „servicii funerare” sau „pompe funebre” alături de numele localității, poți afla imediat cine te poate ajuta să duci la îndeplinire funeraliile. De asemenea, gândește-te că acest demers de documentare este făcut tot în memoria celui drag, din dorința de a-i oferi o înmormântare decentă.

Cere recomandări apropiaților, dar nu spitalului sau căminului unde a fost declarat decesul

Prietenii și familia îți pot împărtăși experiența lor cu sinceritate, însă spitalele și căminele de bătrâni vor fi interesate să îți recomande firmele de servicii funerare cu care colaborează, indiferent de calitatea serviciilor oferite, întrucât există comisioane de care aceștia beneficiază.

Dacă nu ai nicio recomandare din partea unei persoane de încredere, alege firmele cu website-uri oficiale

Firmele de servicii funerare care au site-uri oficiale sunt, în general, firme transparente, unde poți studia prețurile, varietatea gamei de produse pentru sicrie sau coroanele de flori. De asemenea, poți verifica conținutul pachetelor pentru parastas.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close