Antena 3 Economic DNA câştigă teren. Antreprenorii au încredere în lupta anticorupţie, nu şi în instituţiile bancare

DNA câştigă teren. Antreprenorii au încredere în lupta anticorupţie, nu şi în instituţiile bancare

de M.Z.    |    21 Apr 2015   •   07:53
DNA câştigă teren. Antreprenorii au încredere în lupta anticorupţie, nu şi în instituţiile bancare
Sursa foto: Foto: koponen.photoshelter.com

Firmele din România cred că mediul economic din ţara noastră s-a îmbunătăţit în ultimul an, iar lupta anticorupţie le-a facilitat accesul la licitaţii publice şi la accesarea banilor europeni. 

 
Astfel că antreprenorii au încredere în DNA, dar nu şi în instituţiile bancare, potrivit unui studiu pregătit pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României. 
 
Oamenii de afaceri consideră că, în ultima perioadă, şansele lor de a-şi dezvolta afacerile au crescut. Peste 60% dintre reprezentanţii unor companii care au fost chestionaţi în cadrul unui studiu efectuat pentru Camera de Comerţ şi Industrie a României şi-au exprimat apreciează activitatea procurorilor DNA.
 
În schimb, peste 64% dintre firmele chestionate spun că şi-au pierdut încrederea în bănci. 
 
În continuare, fiscalitatea este cea mai mare problemă a societăţilor comerciale: 80% cred că reglementările legale din domeniul fiscal sunt împovărătoare pentru firmele lor. 
 
Probleme sunt şi cu forţa de muncă. Firmele găsesc cu greu specialişti în domeniilor lor de activitate. 
 
Acelaşi chestionar arată şi că măsurile Executivului de anul trecut au ajutat la stimularea economiei.  Reducerea CAS a avut efecte pozitive pentru 77% dintre societăţile chestionate, în timp ce pentru 53% scutirea de impozit a profitului reinvestit a fost o măsură bună. 
 
Firmele din România vor să existe un singur organ de control, aşa cum este, de exemplu, în Germania. 
 
Peste 85% dintre cei chestionaţi cred că măsura ar fi bună şi foarte bună, mai ales că firmele se plâng de controale prea dese din partea instituţiilor statului. 
 
De asemenea, aproape 60% dintre oamenii de afaceri chestionaţi cred că cel mai bun moment pentru ca ţara noastră să adere la moneda euro ar fi după 2019. 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close