Antena 3 CNN Economic Cîţu: Firmele care nu respectă restricţiile în pandemia COVID, închise

Cîţu: Firmele care nu respectă restricţiile în pandemia COVID, închise

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că firmele care nu respectă restricţiile impuse în pandemia COVID vor fi sancţionate.

Cîţu: Firmele care nu respectă restricţiile în pandemia COVID, închise
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    03 Feb 2021   •   15:36

Mai exact, a spus şeful Guvernului, acele societăţi comerciale care nu respectă legea se vor alege cu suspendarea activităţii pe o perioadă determinată. Deocamdată, însă, aceasta este doar o propunere.

"Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de combatere a răspândirii COVID-19", a anunţat, miercuri, Florin Cîțu.

Propunere: Firmele care nu respectă restricţiile, suspendate temporar

Premierul a aprecizat că, în hotărârea de miercuri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), a apărut acest aspect nou.

Acesta a adăugat că au fost multe discuții în momentul în care autoritățile au relaxat condițiile pentru anumiți operatori economici: "Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții.

Această propunere vine exact după acestei observații, pentru un act normativ care să reglementeze această situație cu suspendarea activității pe perioadă determinată".

Întrebat de presă ce înseamnă acea perioadă de suspendare temporară a activităţii, şeful Guvernului a spus că va propune "o perioadă minimă de două săptămâni. Putem să începem cu această perioadă minimă, apoi mai creştem, dacă e cazul".

Cîţu: Amenzile nu cresc, că "nu au niciun efect"

De asemenea, chestionat dacă este vorba despre restaurantele și cluburile care au continuat să funcționeze în această perioadă, premierul a răspuns afirmativ.

"Bineînțeles, despre acest lucru este vorba. Am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect pentru că nu sunt respectate regulile. Trebuie să schimbăm puțin regulile jocului și trebuie să venim cu această modificare".

Cât priveşte amenzile, Cîțu a spus că ele nu vor fi majorate, pentru că "nu au niciun efect".

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close