Antena 3 CNN Economic Imobiliare Chiriile magazinelor au scăzut cu aproape un sfert faţă de 2009 (VIDEO)

Chiriile magazinelor au scăzut cu aproape un sfert faţă de 2009 (VIDEO)

Chiriile magazinelor au scăzut cu aproape un sfert faţă de 2009 (VIDEO)
Sursa foto: magazine
22 Mai 2010   •   17:04

Chiriile magazinelor centrale s-au redus cu aproape un sfert faţă de 2009 şi cu 50% în ultimii doi ani. Cea mai mare diminuare a chiriilor a fost consemnată la Iaşi, unde, în ultimul an a scăzut cu 21%, iar cea mai mică la Timişoara, unde au coborât cu numai 18%. Specialiştii citaţi de Financiarul explică această scădere prin numărul mare de centre comerciale inaugurate în ultimii ani, dar şi prin dificultăţile pe care le au comercianţii, confruntaţi cu scăderea vânzărilor.

În Capitală, preţul cerut pentru închirierea spaţiilor comerciale a scăzut constant în ultimul an, susţin ziariştii de la Financiarul. Dacă la mijlocul lunii mai 2008 preţul mediu pentru închirierea unui spaţiu comercial era de 37 euro, metrul patrat, la mijlocul aceleaşi luni în 2010, a ajuns la 28 euro/mp, o scădere de peste 24 de procente.

La Iaşi, chiria pentru un spaţiu comercial era, în medie, de 14 euro/mp, dar în luna mai a acestui an proprietarii se declarau mulţumiţi si cu 11 euro/mp. În ultimele 12 luni, pretenţiile proprietarilor ieşeni au scăzut cu peste 20%.

La Timişoara, în ultimele 12 luni preţul cerut pentru închirierea spaţiilor comerciale a scăzut cu 18%, de la 16 euro/mp până la 13 euro/mp.

Preţul mediu cerut pentru închirierea spatiilor comerciale din Constanţa era, în mai 2009, de 14 euro/mp. Minimul atins până acum a fost înregistrat în luna februarie a acestui an, când valoarea a ajuns la 9 euro/mp. În prezent, preţul mediu cerut pentru inchirierea spaţiilor comerciale din Constanţa este de 10 euro/mp.



Antena 3




×
Subiecte în articol: chirii magazine spatiu pret inchiriere euro
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close