Antena 3 CNN Economic Imobiliare Obstacole la achiziţionarea "Primei Case"

Obstacole la achiziţionarea "Primei Case"

Obstacole la achiziţionarea "Primei Case"
Sursa foto: prima casa
30 Iul 2009   •   13:22

Programul "Prima casă" naşte controverse. Cei care vor să-şi achiziţioneze o locuinţă spun că se lovesc de tot felul de obstacole.

?Iniţial, am optat pentru o locuinţă nouă, o garsonieră. dar cei de la bancă mi-au spus că nu se poate deoarece nu se ştie pe ce o să se pună ipoteca?, povesteşte o tânără dornică să achiziţioneze o locuinţă prin programul guvernamental.

Blocul era deja ipotecat de constructor şi nu se încadra în prevederile iniţiale ale programului. Între timp, Guvernul a acceptat şi a doua ipotecă, prin care statul garantează creditul. Însă mulţi potenţiali clienţi s-au răzgândit.

?M-am reorientat către un apartament în zona Militari, într-un bloc vechi, însă a trecut deja o lună şi o săptămână de când mi-am depus dosarul şi nu mi s-a dat niciun răspuns?, povesteşte femeia..

Brokerii spun că băncile aplică şi pentru prima casă criteriile solicitate în cazul creditelor obişnuite acordate pentru achiziţia de locuinţe.

Singurele avantaje palpabile sunt posibilitatea de a rambursa anticipat creditul fără comision şi dobânzile ceva mai mici la creditele în euro.



Antena3

×
Subiecte în articol: prima casa imobiliare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close