Antena 3 CNN Economic Imobiliare Prețuri cu până la 30% mai mici pentru apartamentele vechi

Prețuri cu până la 30% mai mici pentru apartamentele vechi

Prețuri cu până la 30% mai mici pentru apartamentele vechi
Sursa foto: imobiliare
29 Oct 2009   •   17:50

După scumpirea generată de lansarea programului "Prima Casă", preţurile apartamentelor situate în imobilele vechi au început să îşi reia scăderea. Potrivit unei analize realizate de portalul de agenţii imobiliare Imopedia, preţurile au continuat să scadă şi în luna octombrie, după scumpirea din perioada iunie-septembrie, scrie Evenimentul Zilei.

Concluziile studiului spun că, în prezent, sumele solicitate pentru ultimele locuinţe de vânzare sunt cu până la 12% mai mici comparativ cu luna august.

"Trendul descendent al preţurilor locuinţelor din Bucureşti pare de neoprit, resimţindu-se o accelerare a ritmului de ieftinire în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie", afirmă Răzvan Muntean, manager general al portalului imobiliar.

Spre exemplu, în ianuarie preţul mediu al ofertelor de vânzare al apartamentelor de două camere din Dristor era de 72.000 euro. Până în luna mai, apartamentul a scăzut la 55.800 euro, cu aproape 30%.

După lansarea programului "Prima casă", preţul mediu a urcat în iunie la 58.050 euro, aproape de plafonul maxim de 60.000 euro.

"De la mijlocul lui septembrie, ofertele nou introduse în baza de date Imopedia.ro s-au ieftinit, trend care s-a menţinut pe parcursul întregii luni octombrie. Preţul mediu al apartamentelor de două camere din Dristor este astăzi de 58.300 euro, cu 8% mai puţin decât în iulie şi august?, se precizează în comunicat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata imobiliara
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close