Antena 3 CNN Economic Importăm 70% din legume, deşi sunt produse româneşti ce nu ajung pe piaţă. "E o tragedie"

Importăm 70% din legume, deşi sunt produse româneşti ce nu ajung pe piaţă. "E o tragedie"

Importăm 70% din legume, deşi sunt produse româneşti ce nu ajung pe piaţă. "E o tragedie"
Sursa foto: Foto: coachingwithcory.blogspot.com
de M.Z.    |    01 Noi 2012   •   16:49

Aproape 70% din cantitatea de legume care ajunge pe piaţa din România provine din import, deşi o mare parte din produsele noastre nu ajung pe piaţă,  ceea ce este "o tragedie", apreciază Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

"România importă, actualmente, după date statistice, 60-70% din legume, şi noi avem produse care nu ajung pe piaţă, deci este o tragedie. Este marea nenorocire care s-a întâmplat în România", a declarat Achim Irimescu, potrivit Mediafax.

Anul trecut, România a fost al cincilea exportator european de cereale, dar cumpără însă din străinătate carne de porc şi de vită, a adăugat reprezentantul Ministerul Agriculturii.

"Ceea ce zic eu că este o tragedie", a spus Irimescu.

Oficialul MADR a spus că în ultimii ani în domeniul prelucrării cărnii s-au făcut multe investiţii, necorelate însă cu materia primă.

"La ora actuală am umplut ţara de abatoare, care nu au ce tăia. Sunt bani blocaţi, efectiv, şi noi sperăm că încet-încet măcar o parte din unităţile create să reuşim să le resuscităm, pentru că mulţi sunt în faliment", a mai spus el.




×
Subiecte în articol: import Achim Irimescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close