Antena 3 CNN Economic Ce tip de încălzire este mai ieftin | Avantajele și dezavantajele fiecărui sistem

Ce tip de încălzire este mai ieftin | Avantajele și dezavantajele fiecărui sistem

În prezent, pentru încălzirea locuinței, pot fi utilizate atât lemnul, cât și gazul sau curentul electric. Fiecare sursă vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje.

Ce tip de încălzire este mai ieftin | Avantajele și dezavantajele fiecărui sistem
Sursa foto: getty images | zoranm
de Ştefan Petrică    |    17 Noi 2022   •   18:09

Fiecare dintre noi optează pentru cea mai eficientă şi rentabilă sursă de încălzire atunci când vine vorba de sezonul rece. 

Sistemul de încălzire al casei trebuie să fie ales în mod corespunzător astfel încât sa nu fie doar ieftin, ci şi eficient din punct de vedere energetic. 

Aşadar, fiecare personă trebuie să aleagă între sistem de încălzire pe lemne, gaz sau curent electric.

Încălzirea cu lemne este în continuare cea mai ieftină, dar nu este potrivită pentru toate casele. Acestea sunt cele mai mari consumatoare de forță de muncă și necesită spațiu de depozitare.

În ciuda faptului că sunt o sursă de energie regenerabilă, acestea reprezintă o povară pentru mediu prin gazele și particulele emise. conform necesit.ro.

Un mod economic şi ecologic de a vă încălzi locuinţa este pompa de căldură. O investiţie mai mare care se amortizează pe termen lung.  Durata de viaţă a acesteia este de 25 de ani. 

Aceste pompe sunt mai eficiente şi consumă mult mai puţină energie electrică, mai ales dacă le comparăm cu centrala electrică. 

Încălzirea pe peleţi este o încălzire autonomă, dar cu o depozitare dificilă a peletelui.

Datorită combustiei eficiente, emisiile de gaze de la peleți sunt mai curate decât cele de la lemn. Cu toate acestea, depozitarea peleţilor este dificilă deoarece trebuie păstraţi complet uscaţi.

Încălzirea pe gaz este considerat cel mai curat combustibil, dar trebuie să ţineţi cont de preţurile gazelor naturale.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close