Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu anunță ajutoare pentru pensionari: ”Banii ajung la oameni în prima jumătate a acestei luni!”

Marcel Ciolacu anunță ajutoare pentru pensionari: ”Banii ajung la oameni în prima jumătate a acestei luni!”

Premierul Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru peste patru milioane de români. Aceștia vor primi bani în plus la pensie în doar câteva zile.

Marcel Ciolacu anunță ajutoare pentru pensionari: ”Banii ajung la oameni în prima jumătate a acestei luni!”
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    03 Oct 2023   •   10:40

Marcel Ciolacu a anunțat, luni, la începutul ședinței de Guvern, că românii cu venituri de sub 3.000 de lei vor primi ajutoarele acordate de stat începând cu prima jumătate a lunii octombrie. 

”Profit de ocazie pentru a anunţa că intră la plată ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei. Banii vor ajunge la oameni începând cu prima jumătate a acestei luni.

Am crescut salariul minim de la 1 octombrie şi acordăm aceste ajutoare pensionarilor cu venituri mici. Deci sper că este clar pentru toată lumea că nu se poate vorbi de recesiune în România”, a anunțat Marcel Ciolacu, în debutul ședinței de luni de la Palatul Victoria. 

Sume cuprinse între 300 și 500 de lei

Este vorba despre ajutorul financiar de la Guvern, cea de a doua tranșă din acest an, care se acordă în funcție de pensie.

Sumele sunt cuprinse între 300 şi 500 de lei şi depind de valoarea pensiei pe care o primesc românii: cu cât pensia este mai mică, ajutorul este mai mare.

"Vești bune pentru pensionari!

În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:

- venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 1.501 - 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei;

- venituri cuprinse în intervalul 2.001 - 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei.

De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării", a transmis, în urmă cu o săptămână, și șeful Casei de pensii, Daniel Baciu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close