Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu a anunțat când intră în vigoare noile măsuri fiscale! Crește salariul minim și se taie bonuri de masă și tichete de vacanță

Marcel Ciolacu a anunțat când intră în vigoare noile măsuri fiscale! Crește salariul minim și se taie bonuri de masă și tichete de vacanță

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat când intră în vigoare măsurile fiscale în urma cărora milioane de români vor fi afectați.

Marcel Ciolacu a anunțat când intră în vigoare noile măsuri fiscale! Crește salariul minim și se taie bonuri de masă și tichete de vacanță
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Laura Dinu    |    19 Oct 2023   •   07:45

Întrebat când vor produce efecte măsurile fiscale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în Parlament, premierul Marcel Ciolacu a declarat că imediat după ce legea va fi promulgată.

”În momentul în care legea este promulgată. Vineri o să facem şedinţă de guvern, săptămâna viitoare urgent şedinţă cu toţi partenerii sociali.

După cum ştiţi, o să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim în construcții și agricultură. Vom chema și patronatele, și sindicatele, să stabilim cuantumul creșterii salariului minim pe economie pentru construcții şi agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă niciun leu la salariu, așa cum am promis.

Propunerea finală trebuie să fie acceptată şi de partenerii sociali. Nu are importanță ce propune Ministerul de Finanțe sau ce consider eu”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Declarații de presă susținute de premierul Marcel Ciolacu la finalul vizitei în Ucraina

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 18 octombrie 2023

”S-a dovedit, încă o dată, că sunt ipocriți. Faptul că în PNRR au trecut aceste măsuri în reforma fiscală, au spus că România trebuie să ia aceste măsuri, au știut că România va trebui să ia aceste măsuri, cu toate acestea au atacat la CCR astfel încât să ne fie greu să închidem deficitul bugetar pe anul acesta”, a spus Ciolacu.

CCR: Legea privind măsurile fiscal-bugetare, pentru care Guvernul Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament, este constituțională

Legea privind măsurile fiscal-bugetare este constituțională, a decis, ieri, Curtea Constituțională.

Procedura a respectat Constituţia, iar Curtea Constituţională a reținut că dispoziţiile legale au fost adoptate în marja de apreciere şi oportunitate în materie financiar-fiscală. 

CCR a decis cu majoritate de voturi că obiecţia este neîntemeiată, iar legea în ansamblul său este constituțională.

Astfel, legea privind măsurile fiscal-bugetare poate fi promulgată de către președintele României. Apoi, ea va intra în vigoare în trei zile.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close