Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu: ”Aprobăm ordonanța de urgență prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază!”

Marcel Ciolacu: ”Aprobăm ordonanța de urgență prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază!”

Executivul aprobă vineri ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care se stopează creșterea prețurilor la alimentele de bază. „Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest Guvern”, spune Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Aprobăm ordonanța de urgență prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază!”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Laura Dinu    |    30 Iun 2023   •   10:38

„De astăzi începem să livrăm din obiectivele majore ale acestei guvernări. Aprobăm ordonanța de urgență ce introduce mecanismul prin care stopăm creșterea prețurilor la alimentele de bază. Este prima țintă importantă enunțată și asumată de acest Guvern și mă bucur că am reușit în doar două săptămâni să avem ordonanța pe masa Guvernului”, afirma Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

Premierul spune că este prima măsură de ieftinire a celor 14 alimente de bază.

„În acest fel, ajutăm la creșterea puterii de cumpărare pentru toți românii”, adaugă el.

Ciolacu apreciază că marii retail-eri au fost un „partener onest și corect”.

„Am avut de la început sentimentul că această luptă împotriva creșterii prețurilor a devenit un obiectiv comun”, a arătat premierul.

De asemenea, el a anunțat o schemă de sprijin pentru industria alimentară.

„Nu putem spera să avem alimente mai bune, la prețuri decente, doar limitând temporar adaosurile comerciale. Trebuie să susținem creșterea producției și a procesării. De aceea împreună cu colegii mei aprobăm astăzi și o schemă de sprijin în valoare de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente, care fac investiții în unitățile de procesare. De fapt, concretizăm viziunea noastră despre productivism și patriotism economic. Lupta contra inflației și protejarea nivelului de trai al românilor reprezintă preocuparea centrală a acestei guvernări”, conchide Ciolacu, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu alimente ieftine PSD
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close