Antena 3 CNN Economic Ministrul Economiei pleacă din Guvern. Florin Georgescu revine la Banca Naţională

Ministrul Economiei pleacă din Guvern. Florin Georgescu revine la Banca Naţională

Ministrul Economiei pleacă din Guvern. Florin Georgescu revine la Banca Naţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Dec 2012   •   19:32

Actualul ministru al Finanţelor, Florin Georgescu, va reveni la Banca Naţională a României, la finalul mandatului guvernamental, a declarat, marţi seara, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Domnul Florin Georgescu revine la Banca Naţională", a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul Victor Ponta, informează Mediafax.

El a răspuns astfel după ce prim-ministrul a fost întrebat de jurnalişti dacă îl va mai propune pe Florin Georgescu pentru postul de ministru al Finanţelor.

Ponta a răspuns la rândul său acestei întrebări, arătând că îi va propune, dar că ştie că va fi refuzat.

Florin Georgescu a părăsit postul de prim-viceguvernator al BNR în luna mai, pentru a prelua postul de ministru al Finanţelor în Guvernul USL, premierul Ponta anunţând atunci că acesta va reveni în luna decembrie la banca centrală.

Guvernul va desfiinţa autorităţile de supraveghere din domeniul financiar, cu excepţia celor care ţin de BNR, astfel că atribuţiile şi tot personalul CNVM, CSA şi CSSPP vor fi preluate până cel târziu în luna martie a anului viitor de către o nouă instituţie - Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Numele lui Florin Georgescu a fost vehiculat în presă ca posibil viitor preşedinte al acestei noi instituţii.





×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close