Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanţelor: Aş vrea să existe un consens privind Codul fiscal

Ministrul Finanţelor: Aş vrea să existe un consens privind Codul fiscal

Ministrul Finanţelor: Aş vrea să existe un consens privind Codul fiscal
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    19 Aug 2015   •   22:30
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că Guvernul poate accepta reducerea cotei TVA la 20%, faţă de 19%, adugând că el, personal, şi-ar dori să existe un consens privind Codul fiscal.

"Amendamentul de 19% a fost făcut de PNL. Putem accepta reducerea la 20% la nivel de TVA, dar dacă cumva există alte măsuri pe care PNL doreşte să le aplice Codului Fiscal atunci să şi le asume în mod public. Aş vrea să exite consens şi e foarte important ca în România să existe un consens pe un astfel de proiect de ţară", a spus Eugen Teodorovici.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că este de acord cu reducerea cotei TVA la 20%, faţă de 19%, cât este prevăzută în noul Cod Fiscal, precizând că acest lucru l-a discutat şi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu guvernatorul Mugur Isărescu.

Vă amintim că reprezentanţii partidelor parlamentare vor avea joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică privind Codul Fiscal, retrimis spre reexaminare de preşedintele Iohannis, consultările având loc la o zi după ce premierul şi şefului statului au discutat pe acest subiect, mare miză fiind cota TVA.

Citeşte şi:

Teodorovici: Creşterea salariilor în sectorul medical se va respecta

×
Subiecte în articol: cod fiscal
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close