Antena 3 CNN Economic MIPE, anunț despre tichetele pentru nou-născuți: "Astăzi am virat banii pentru peste 10.000 de trusouri"

MIPE, anunț despre tichetele pentru nou-născuți: "Astăzi am virat banii pentru peste 10.000 de trusouri"

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că a făcut plățile pentru programul "Sprijin pentru nou-născuți”.

MIPE, anunț despre tichetele pentru nou-născuți: "Astăzi am virat banii pentru peste 10.000 de trusouri"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2023   •   16:37

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că luni "a efectuat plățile aferente trusourilor pentru nou-născuți, pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari, cupluri mamă – copil, din toată țara, sumele urmând a fi virate pe cardurile beneficiarilor în cursul zilelor viitoare”.

Ajutorul este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate și are un buget total de 12 milioane euro.

"Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) am acordat sprijin pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile din România, fie sub formă de carduri sociale pentru alimente, carduri de energie, pachete cu alimente sau vouchere educaționale.

Astăzi am virat banii pentru peste 10.000 de trusouri destinate mamelor cu nou-născuți, iar în câteva zile cei 2.000 de lei vor ajunge pe cardurile beneficiarilor (...)

Citește și: Concediu medical în 2023. Lista codurilor pentru care românii primesc salariul întreg

Sunt bani care asigură tinerelor mame produsele de bază pentru îngrijirea copiilor, precum îmbrăcăminte, produse de igienă și lapte praf, acestea putând fi achiziționate din unitățile partenere în program”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

În perioada 2024 – 2027, bugetul total destinat cuplurilor mamă – nou-născut este de 120 milioane euro.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți este de 2.000 de lei și se acordă mamelor care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului, mai anunță MIPE.

Până în 2027, tichetele sociale destinate mamelor cu nou-născuți vor fi finanțate prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, bugetul total dedicat acestei măsuri fiind de 120 milioane euro.

Valoarea tichetului va fi în continuare de 2000 de lei și se va acorda într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut, pe o perioadă de 4 ani (2024-2027), a precizat MIPE, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: nou nascuti vouchere mame
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close