x close

Mugur Isărescu: „Se vorbeşte de reducerea impozitării, dar unde să le mai reduci, măi nene?”

de S.T.    |    18 Noi 2019   •   16:28
Mugur Isărescu: „Se vorbeşte de reducerea impozitării, dar unde să le mai reduci, măi nene?”

Reducerea impozite-21253.html">impozitelor nu este soluţia la dificultăţile economice ale României, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Se vorbeşte în continuare despre micşorarea dărilor la stat, deşi suntem ţara cu cele mai mici venituri din impozite-21253.html">impozite, a subliniat Isărescu.

Acesta susţine că adevărata problemă a economiei este birocraţia greoaie.

„Nu doar mărimea impozite-21253.html">impozitelor contează, cum uneori se discută. Şi acum se mai vorbeşte de reducerea impozitării. Unde să le mai reduci, măi nene? Scuzaţi-mi exprimarea... Avem numai 26% din PIB venituri din impozite-21253.html">impozite, cel mai mic nivel din toate ţările europene. Am ieşit din orice model european. Bineînţeles că pare cea mai simplă soluţie, dar eu cred că nu numai mărimea impozite-21253.html">impozitelor contează, ci şi povara birocraţiei, domnia sau nu a legii, costurile pentru obţinerea de avize şi autorizaţii sau chestiunea contractuală. Totul trebuie să plece de la disciplina de plăţi pe care o impun cei de la Finanţe. Mai este un aspect care, de multe ori, condiţionează calitatea instituţiilor: independenţa funcţionarilor. Doar o instituţie care ştie că profesionalismul şi binele public sunt adevăratele constrângeri ale funcţionarului, şi nu influenţa sau interesul cuiva, poate contribui la consolidarea climatului de afaceri”, a afirmat Isărescu.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati