Antena 3 CNN Economic Nicolae Ciucă, anunț important despre ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 septembrie 2024: ”Decizia a fost luată!”

Nicolae Ciucă, anunț important despre ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 septembrie 2024: ”Decizia a fost luată!”

Nicolae Ciucă, anunț important pentru pensionari cu privire la ce se va întâmpla cu veniturile acestora de la 1 septembrie 2024.

Nicolae Ciucă, anunț important despre ce se va întâmpla cu pensiile de la 1 septembrie 2024: ”Decizia a fost luată!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    20 Dec 2023   •   20:00

Fostul premier a explicat dacă vor fi, sau nu, pensiile majorate de la 1 septembrie 2024 și de unde va lua Guvernul bani pentru aceste creșteri anunțate.  

"Decizia a fost luată și se va întâmpla. Nu putem să venim în fața românilor și să nu ducem la bun sfârșit această asumare. Partidul Național Liberal și-a asumat creșterea pensiilor și am făcut-o, efectiv, de trei ori. Am crescut punctul de pensie din 2019, până acum, de la 1265 de lei, la 1785. Discuțiile care au fost au fost legate tocmai de sustenabilitate, de asigurarea acestor venituri ca să putem să le asigurăm celor care așteaptă această lege a pensiilor banii necesari pentru a crea sustenabilitatea întregului proiect. 

Citește și: Guvernul a decis: Valoarea cardurilor sociale se reduce la jumătate! De când vor primi românii doar 125 de lei

Banii vin, pe de o parte, pe creșterea economică, discutăm despre venituri din economie. Este pentru prima dată când veniturile din economie vor crește de la 27% la 29,6%. Este o creștere de 2,6, ceea ce în valoare nominală înseamnă peste 35 de miliarde de lei. Și sunt celelalte două proiecte pe care ni le-am asumat - pe de o parte, legea antievaziune, care pe calculele de la Ministerul de Finanțe asigură un plus la venituri de aproximativ 10 miliarde de lei, pe de altă parte, Legea 296, care, prin aplicarea ei, de asemenea asigură aproximativ 16 miliarde de lei 

Printr-o gestionare, printr-un management cât mai coerent și cât mai aplicat la nivelul fiecărei instituții a statului, vom asigura veniturile necesare să putem să asigurăm aceste cheltuieli", a declarat Nicolae Ciucă la pentru DCNews

Acesta susține că are toată încrederea în ministrul Marcel Boloș. 

"Ministrul Boloș este cel care, cât a fost ministru la Fondurile Europene, a avut cea mai bună performanță", a spus Ciucă. 

Vezi și: Daniel Baciu a anunțat data la care intră pensiile majorate, în ianuarie | Veste importantă pentru toți pensionarii

"La Finanțe a dat dovadă de maximum de disponibilitate la efort și la sacrificiu, împreună cu echipa dânsului de la Ministerul de Finanțe, pentru a gestiona închiderea bugetului pe anul 2023 și construcția bugetului pe anul 2024. Și avem nevoie de un buget realist. Avem nevoie ca bugetul pe care noi îl propunem și care va fi aprobat să fie unul cât se poate de realist. Și atunci nu a fost ușor să poată să echilibreze această balanță între venituri și cheltuieli, plus celelalte proiecte și programe pe care noi ni le-am asumat și le avem în dezvoltare", a mai spus fostul premier.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă pensii
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close