Antena 3 CNN Economic Noua lege a pensiilor. Marcel Ciolacu anunță o reformă echitabilă: ”Este inuman! Așa nu se mai poate!”

Noua lege a pensiilor. Marcel Ciolacu anunță o reformă echitabilă: ”Este inuman! Așa nu se mai poate!”

Marcel Ciolacu a vorbit, astăzi, despre pensiile românilor care sunt ”inuman” de mici. Premierul a explicat ce se va întâmpla cu veniturile seniorilor de la 1 ianuarie.

de Laura Dinu    |    13 Noi 2023   •   10:30

Marcel Ciolacu a reiterat sprijinul pentru legea pensiilor, potrivit căreia veniturile pensionarilor ar crește, în medie, cu 40%.

”Eu nu am prins nici un bunic în viață, și nu mai am nici părinții în viață. Dacă dumneavoastră credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie, pe luna octombrie, de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate.

E inuman. Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa. Nu se poate așa ceva! Trebuie să găsim sustenabilitate, trebuie să venim cu o reformă fiscală predictibilă, echitabilă, în 2025-2026 (...)

Abordarea nu trebuie să fie matematică, ne trebuie un plan construit cu consultanță și discuții și fără să mai căutăm mereu să inventăm apa caldă.

România nu are o problemă macroeconomică, are o problemă în ce privește deficitul și prioritizarea cheltuielilor.

S-a cheltuit prea mult în toate direcțiile și am uitat ceva esențial: până pe 31 decembrie închidem exercițiul financiar multianual al UE. Nu putem să ne întoarcem să vorbim de o absorbție de 54%, ca la precedentul buget. Trebuie să avem o absorbție cu 9 în față”, a spus Marcel Ciolacu.

Participarea premierului Marcel Ciolacu la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România

Participarea premierului Marcel Ciolacu la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România

Publicată de Marcel Ciolacu pe Duminică, 12 noiembrie 2023

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu noua lege a pensiilor
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close