Antena 3 CNN Economic Milioane de pensionari își vor pierde beneficiile după noua lege a pensiilor. Avantajele pe care le aveau dispar

Milioane de pensionari își vor pierde beneficiile după noua lege a pensiilor. Avantajele pe care le aveau dispar

Milioane de pensionari vor fi afectați de modificările legislative din noua lege a pensiilor, după ce vor pierde din beneficiile pe care le aveau până acum.

Milioane de pensionari își vor pierde beneficiile după noua lege a pensiilor. Avantajele pe care le aveau dispar
Sursa foto: Facebook / Poșta Română
de Laura Dinu    |    13 Noi 2023   •   14:00

Noua lege a pensiilor va aduce schimbări semnificative în privința drepturilor acestora, eliminând mai multe avantaje de care aceștia beneficiau până în acest moment.  

Un prim exemplu ar fi eliminarea pensionării fără penalizări pentru cei care accesează pensia anticipată parțială cu cel mult 2 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare. Acest beneficiu nu va mai fi posibil conform noii legi. 

Citește și: Data la care intră pensiile în decembrie 2023! Șeful Casei de Pensii, veste bună pentru milioane de pensionari

Totodată, persoanele care au locuit în zone cu poluare remanentă severă, situate la maximum 8 km față de poluator, nu se vor mai putea pensiona anticipat fără diminuare, chiar dacă au avut rezidența de minimum 30 de ani în acele zone poluate, scrie DcBusiness.

Citește și: Marea recalculare a pensiilor! Tabelul care arată creșteri uriașe ale veniturilor | Șeful Casei de Pensii, calcule de ultimă oră

Totodată, în ceea ce privește valorificarea perioadelor lucrate în grupe superioare de muncă, proiectul de lege propune acordarea unui punctaj fix de 0,5 puncte pentru grupa a II-a și 0,5 puncte pentru fiecare an de grupa a I-a, revenind asupra unor modificări anterioare care au adus confuzie în sistemul de calcul al pensiilor. 

Guvernanții promit însă că noua lege a pensiilor va elimina inechitățile din sistem și va aduce ”la muncă egală, plată egală”.  

×
Subiecte în articol: pensii noua lege a pensiilor
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close