Antena 3 CNN Economic Platforma caritabilă a Premier Energy România, bilanț intermediar pentru primul său an de activitate

Platforma caritabilă a Premier Energy România, bilanț intermediar pentru primul său an de activitate

La aproape șase luni de la începerea activității, Fundația Premier Energy România, parte a grupului Premier Energy, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de energie din România, anunță că din cele 69 de cazuri care au fost publicate pe platformă, peste jumătate și-au găsit donatori generoși.

Platforma caritabilă a Premier Energy România, bilanț intermediar pentru primul său an de activitate
de Georgiana Adam    |    20 Mar 2024   •   15:32

"În primul rând, aș dori să vă mulțumesc din suflet că existați. Datorită ajutorului primit, Cezar a putut face mai multe ore de terapie și acest lucru a ajutat la progrese foarte mari în dezvoltarea lui, chiar după prima lună. A început să aibă atenție distributivă, a început să rostească cuvinte, a început să folosească toaleta, este mult mai fericit, mult mai inteligent pe zi ce trece”, mărturisește mama lui Cezar despre ajutorul primit de la numeroși donatori, care au ales cazul micuțului prin platforma Fundației Premier Energy. Dragoș, deși s-a născut prematur, cu probleme grave de sănătate, având diagnosticul de tetrapareză spastică, este un luptător și un model pentru colegi. Îi place să citească, să scrie povești și poezii, învață mereu și spune că este fericit în preajma matematicii și a limbii engleze pe care o îndrăgește în mod particular. Are nevoie de mai multe intervenții ortopedice și se fac eforturi mari inclusiv în comunitatea școlară pentru a-i oferi șansa de a se bucura de viață ca orice copil normal, de a fi fericit.

Este apoi povestea lui Tudor. Și-a impresionat antrenorul după prima sesiune în care a rulat pe un kart profesionist, iar de la prima lui cursa a arătat instincte remarcabile. Mi-am dat seama că acest sport sigur este pentru el”, mărturisește antrenorului băiatului de zece ani care visează să devină campion mondial la motorsport. La fel și Andrei (17 ani), care ar putea duce numele României pe circuitele Formulei 1. Irina are 11 ani și s-a calificat la un concurs de balet ce va avea loc vara aceasta în Los Angeles. “Ceea ce o diferențiază cu adevărat este voința puternică, sensibilitatea și dăruirea ei incontestabilă față de procesul de învățare și auto-descoperire”, spune cel care garantează pentru Irina, Kristof Lajos, reprezentantul Asociației de Tineret pentru Prietenie și Educație.

Fundația Premier Energy România are ca scop să susțină un număr cât mai mare de copii din România care au nevoi de natură socială, educațională sau medicală. Cei care pot beneficia de ajutorul Fundației sunt copiii cu vârsta de până la 18 ani, dacă îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate și depun o cerere în acest sens prin intermediul platformei online www.fundațiapremierenergy.ro.

Suntem un broker de fapte bune, nu oferim direct ajutor financiar diferitelor cauze, ci direcționăm donațiile primite pentru a acoperi financiar nevoi medicale, sociale, educaționale. Este o formulă care ne permite să gestionăm fiecare caz individual în mod transparent și eficient”, explică președintele Fundației Premier Energy din România, Jiří Kottas. Tot el conduce și fundația soră din R. Moldova, lansată acum mai bine de un an.

Pentru a avea încredere că fondurile strânse ajung la copii, una dintre condițiile pentru aprobarea cererii este un garant terț - asistent social, medic, profesor sau oricare altă persoană, cu excepția rudelor de gradul întâi, care va confirma veridicitatea cazului și cererea adresată Fundației Premier Energy. Platforma din România este deja accesibilă publicului larg.

Orice persoană fizică sau juridică este încurajată să contribuie și poate deveni donator al Fundației Premier Energy România. Fiecare donație va ajunge în proporție de 100% direct la beneficiari, iar cheltuielile administrative sunt acoperite integral de Fundație. De asemenea, subliniem că Fundația Premier Energy nu percepe nici un comision din sumele donate.

Fundația din România face parte grupul Premier Energy, deținut de fondul de investiții Emma Capital, fondat și condus de antreprenorul ceh, Jiří Šmejc.

Antreprenorul ceh are deja șase ani de experiență în proiecte caritabile derulate prin platforma “Patron Deti” (în traducere Patronul copiilor) din Cehia. Platforma, un proiect caritabil al Fundației Sirius, este un proiect inițiat în 2017, la Praga și are ca scop ajutorarea copiilor cehi cu dizabilități și a celor social dezavantajați. În ultimii trei ani, platforma a fost desemnată unicul partener oficial non-profit al Festivalului Internațional de Film Karlovy Vary.

În ultimii șase ani, fundația din Cehia a ajutat aproxiativ 50.000 de copii, iar cea din R. Moldova aproximativ 4.000 de copii.

×
Subiecte în articol: Premier Energy România
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close