Antena 3 CNN Economic Previziune sumbră pentru primăvara acestui an: Ratingul de țară al României va fi retrogradat

Previziune sumbră pentru primăvara acestui an: Ratingul de țară al României va fi retrogradat

Ratingul de țară al României va fi retrogradat în primăvara acestui an, spune economistul Adrian Câciu.

Previziune sumbră pentru primăvara acestui an: Ratingul de țară al României va fi retrogradat
10 Ian 2020   •   13:15

Acesta arată că decizia va fi determinată de faptul că actualul guvern are alte priorități față de cele promise agențiilor de rating și că acest lucru va duce la retrogradarea ratingului de țară.

”Decizia de a tot marja pe alegeri anticipate și pe cu totul alte priorități decât cele promise fata de agențiile de rating la finalul anului 2019, printre care cea mai importanta era consolidarea fiscala care sa însoțească creșterea necesarului de finanțare pentru a se putea stabili sustenabilitatea acestei creșteri de necesar, la care se adaugă volatilitatea în decizia economica statala provenita de o criza politica auto-instaurata(lipsa capacității de intervenție și gestionare prin politici guvernamentale) vor conduce, mai mult decât sigur, la retrogradarea ratingului de țara al României, în primavara anului 2020.

Daca adăugăm lipsa de lichiditate externa care se resimte ca urmare a contractării unor mari economii europene, riscurile la adresa economiei românești sunt ridicate.

Nu înțeleg cum poți fi atât de cinic încât sa îți bagi tara într-o criza economica, având deja puterea politica.

Pur și simplu este de neinteles.
E ca și cum ai sapa o groapa în care vrei, ulterior, să intri..
Si dacă ai câștiga ulterior alegerile, costurile economice ale jocului tau politic ar însemna o pierdere din tot ce a însemnat surplusul economic. Dar nu numai atât: recuperarea costurilor economice ar dura cel puţin doi ani.
Păi, dacă esti cât de cât logic, la ce să mai guverneză in scopul de a dezvolta ceva, dacă tu, doi ani eşti pe recuperări de costuri?

Prognoza: dacă se fac alegeri anticipate, creșterea economica nu va depăși 2,6%.
Problema e că investiţiile străine directe vor scădea dramatic, ceea ce va pune în pericol deficitul de cont curent şi capacitatea de acoperire a acestuia.

Iarta-i, Doamne, ca nu știu ce fac!”, a scris Adrian Câciu pe Facebook.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close