Antena 3 CNN Economic Programul "Prima Casă", credite de peste un miliard de lei

Programul "Prima Casă", credite de peste un miliard de lei

Programul "Prima Casă", credite de peste un miliard de lei
Sursa foto: Foto: www.businessweek.com
de M.Z.    |    22 Apr 2015   •   10:27

Tot mai mulţi români vor o locuinţă prin programul "Prima Casă". Numărul celor care au solicitat garanţii pentru un credit prin programul guvernamental a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

 
Datele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri mai arată şi că garanţiile oferite prin Prima Casă ajung la peste jumătate de miliard de lei. 
 
De la începutul acestui an, Fondul de Garantare a acordat aproape 6.800 garanţii, cu o valoare de 555 milioane de lei, pentru credite cu o valoare totală 1,11 miliarde de lei. Valoarea medie a finanţării accesate este de aproape 165.000 lei, adică 37 de mii de euro. 
 
Ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite în ultima perioadă de fond este de 220 de solicitări pe zi, faţă de 120 de solicitări zilnice, cât se înregistrau în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel că Fondul de Garantare recomandă celor care vor o locuinţă garantată de stat să semneze antecontracte la actele de vânzare - cumpărare pe o perioadă de cel puţin 30 de zile. 
 
Programul "Prima Casă" a demarat în anul 2009, iar în cei şapte ani de funcţionare, aproape 140.000 de locuinţe au fost cumpărate cu credite garantate de stat. 
 
Valoarea totală a garanţiilor a fost de 11,6 miliarde de lei, pentru credite accesate în valoare de peste 23 de miliarde de lei. 

Citiţi şi La ce trebuie să fim ATENŢI când luăm un credit de la bancă
 

×
Subiecte în articol: prima casa casa
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close