Antena 3 CNN Economic RCA ar putea fi recalculat. Vâlcov cere ASF să regândească sistemul

RCA ar putea fi recalculat. Vâlcov cere ASF să regândească sistemul

RCA ar putea fi recalculat. Vâlcov cere ASF să regândească sistemul
Sursa foto: Foto: jamescampbellinsurance.com
de M.Z.    |    12 Ian 2015   •   14:38

Preţul poliţelor RCA ar putea fi recalculat. Ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, va cere Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să regândească sistemul.

Şi premierul atrage atenţia că sunt excesive preţurile RCA în cazul tinerilor. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux, spune Victor Ponta

Preţurile actuale la sistemul de asigurări RCA sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun tinerii, iar o maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită. Aceasta este părerea premierului Victor Ponta care a anunţat ieri că doreşte reanalizarea sistemului de asigurări de către ASF. 
 
"Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită!", a spus Ponta.
 
Brockerii de asigurări atenţionează însă că ieftinirea poliţelor RCA pentru tineri s-ar face în defavoarea celorlalţi şoferi. 
 
În acest moment, un tânăr în vârstă de 23 de ani poate plăti în medie 4.600 de lei pe an pentru RCA, în timp ce, un şofer de 33 de ani plăteşte aproximativ 1.200 de lei, pentru acelaşi tip de autovehicul. Preţurile sunt mari chiar şi pentru cei care au 30 de ani.  
 
Din cele aproape 6.000 de accidente grave produse anul trecut din vina şoferilor, în peste 2.400 de cazuri, şoferii aveau o experienţă în condus mai mică de cinci ani. 

×
Subiecte în articol: RCA Darius Valcov
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close